Siirry sisältöön
Jokimaisema

Koko perheen Porvoo siistiksi -siivoustempaus

Porvoo siistiksi -siivoustempaus järjestetään torstaina 22. syyskuuta klo 17:30–19 kansallisen kaupunkipuiston alueella. Porvoon kaupunki jakaa suojahansikkaita ja jätesäkkejä Raatihuoneentorilla hakujärjestyksessä 100 ensimmäiselle osallistujalle.

Lapsiperheillä on mahdollisuus osallistua kaupungin järjestämään omatoimiseen seikkailuun kansallisessa kaupunkipuistossa puuhakirjan tehtäviä ratkoen ja samalla roskia keräten. Puuhakirjan 50 ensimmäiseksi palauttanutta lasta huomioidaan pienellä palkinnolla. Oman puuhakirjan voi noutaa Raatihuoneentorilta ja palauttaa samaan paikkaan.

Siivoustempaukseen osallistuu myös itäisen Uudenmaan oma suunnistusseura OK Trian, joka rakentaa helpon radan siivoustempaukseen osallistujia varten. OK Trianin edustajia on paikalla Raatihuoneentorilla, jossa harrastuksesta voi keskustella lisää alan ammattilaisten kanssa.

Siivoustempaukseen osallistujia viihdyttää ja musiikista vastaa liikkuva taideprojekti Trash Heroes, joka on perustajiensa Antti Lahden ja Panu Varstalan ehdotus paremmasta kaupungista. Trash Heroesin tavoitteena on siivota alueita yksi kerrallaan, jotta niissä olisi parempi tanssia.

Kerätyt roskat voi siivottavalla alueella jättää roska-astioihin tai suljettuihin jätesäkkeihin roska-astioiden viereen. Jos roska-astioita ei ole lähellä, suljetut jätesäkit voi jättää myös puistokäytävien varteen tai risteävien käytävien kohdalle näkyvälle paikalle, josta ne on helppo havaita. Porvoon kaupunki kerää jätesäkit asianmukaiseen käsittelyyn.

Muita vastaavia tapahtumia