Siirry sisältöön

Kråkön Veneenrakentajainmuseo

Tervetuloa tutustumaan Kråkön veneenrakennusperinteeseen ja kuuluisiin kråköläisiin veneenrakentajiin!
Aukioloajat & info
Kråkön veneenrakentajainmuseo on avoinna kesäkaudella 2023 kuukauden 2. lauantaina, tapahtumien yhteydessä ja sopimuksen mukaan.
LA 10.6. klo 14–16 (Avoimet kylät -päivä)
SU 18.6. klo 11–15 (Kråkön Loppisrunda-kirppiskierros)
LA 8.7. klo 14–16 (Kråkö Bryggeri Live -kesäfestarit)
SU 9.7. klo 11–14 (Kråkö Bryggeri Live -kesäfestarit)
LA 12.8. klo 14–16
Käyntiosoite: Kråkönympyrä 240, 07410 Kråkö (Porvoo)
Museo sijaitsee Kråkön Girsnäsin niemenkärjessä Porvoossa Haikon kartanoa vastapäätä, noin 16 km etelään Porvoon keskustasta. Perille pääsee päällystettyä tietä sekä veneellä Girsnäsin vieraslaituriin (maksuton pysäköinti, max 4 h).
Pääsymaksu (suositus)
2 € aikuinen, 1 € lapsi. Ryhmien opastuksesta peritään erikseen sovittava maksu.
Esteettömyys:
Sisäänkäynnillä ulkona askelma 16 cm.
Yhteydenotot:
Eerik Yrjölä p. 050 325 9131
krako.bygdeforening@gmail.com
VENEENRAKENTAJAINMUSEO
Kråkön saaren asukkaat ovat kautta historian saaneet elantonsa merestä, ja kalastuksen lisäksi veneiden rakentaminen on ollut kråköläisille tärkeimpiä elinkeinoja. Kråkön maailmallakin tunnetuksi tehneet veneenveistäjät pääsevät esille vuonna 1989 perustetussa Veneenrakentajainmuseossa:
Näyttelyssä on esillä rakenteilla oleva puuvene, jonka avulla voi tutustua veneenrakennuksen perustyövaiheisiin ja esimerkiksi siihen, miten lautaa taivutetaan ja puristetaan oikeisiin muotoihin ja millaisia työvälineitä veneenrakentajat käyttävät.
Mallein ja valokuvin esitellään myös kråköläisiä veneitä ja veneenrakentajia. Kråkössä on toiminut useita kuuluisia veneenrakentajia ja yli kaksikymmentä veneveistämöä, joiden veneistä monet ovat myös maailmalla tunnettuja.

Muita vastaavia tapahtumia