Siirry sisältöön

Kuuntele, kirjoita ja keskustele -ilta

  • 03.10.2023 17:30
  • Porvoon pääkirjasto

Porvoon pääkirjastossa järjestetään kolme aikuisille suunnattua Kuuntele, kirjoita ja keskustele -iltaa syksyn 2023 aikana. Ne tarjoavat osallistujille mahdollisuuden pysähtyä erilaisten teemojen äärelle sanataiteen monipuolisia mahdollisuuksia hyödyntäen.

Tarinankertoja ja draamataiteen opettaja Mari Anttonen lausuu ja lukee illan teemaan liittyviä tekstejä kuten runoutta, proosaa ja otteita tietokirjoista. Osallistujat pääsevät syventymään teemoihin matalan kynnyksen kirjoitusharjoitusten ja keskustelun kautta.

– Suullinen tarinankerronnan perinne on liittynyt vahvasti yhteisöllisyyteen. Tärkeintä näissä illoissa on kokoontua yhteen nauttimaan sanoista, sanoo Anttonen.

– Omia ajatuksia voi reflektoida yksityisesti kirjoittamalla tai niitä voi jakaa muiden kanssa keskustelemalla. Paikalle voi mainiosti tulla myös vain kuuntelemaan, hän jatkaa.

Anttonen lukee tekstejä pääasiassa suomeksi, mutta osallistujat voivat kirjoittaa ja keskustella omalla äidinkielellään. Sarjan ensimmäinen tapahtuma järjestetään tiistaina 3.10. klo 17.30. Teemana on muisti ja muistaminen samalla viikolla vietettävän Vanhustenviikon kunniaksi. Kaiken ikäiset osallistujat ovat tervetulleita mukaan.

Tiistaina 31.10. teemana on kekri ja kansanperinne, ja tiistaina 28.11. sukupolvien ketju. Tilaisuudet järjestetään pääkirjaston lavan edustalla klo 17.30. Ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Kuuntele, kirjoita ja keskustele -illat ovat osa Kirjastotaiteilua-hanketta. Se luo porvoolaisille uusia taiteeseen ja kulttuuriin osallistumisen mahdollisuuksia kirjaston tiloja hyödyntämällä, ja syksyllä 2023 sanataiteen rooli on hankkeessa korostunut. Hanke jatkuu vuoden 2023 loppuun.

Muita vastaavia tapahtumia