Siirry sisältöön

Lasse Lecklin: Musta aukko & Interventions

Lasse Lecklinin valokuvasarja Musta aukko ja videoteos Interventions nähtävillä Omenamäen palvelukeskuksessa. Avoinna ma-su klo 8-16 (videoesitykset tiedusteltaessa). Vapaa pääsy.

Musta aukko

Valokuvasarja Musta aukko näyttää ihmisen rakentamia kaivoksia ja louhoksia, ja rinnastaa niitä geologisiin, luonnollisiin prosesseihin. Näyttelyn valokuvat esittävät maanmuokkauksen erilaisia tuloksia ja seurauksia Suomessa, Ruotsissa, Espanjassa ja Islannissa. Kuvasarja käsittää koelouhoksia, louhittuja vuoria ja kaivostunneleita, suljettuja kaivoksia, siirrettyjä kaupunkeja, historiallisia jäänteitä sekä arkisia toiminnassa olevia työmaita, ja pohtii niiden ympäristövaikutuksia.

Interventions, 2017

Videoteos Interventions käsittelee niin ihmisen kuin luonnonkin aiheuttamia muutoksia ja interventioita maisemassa. Abstrakti, maata ilmasta kuvaava video näyttää erilaisen perspektiivin ja hämärtää mittakaavaa, jossa ihminen operoi luonnon keskellä. Vulkaaninen maaperä käy läpi hidasta geologista kehitystä, mutta se on myös erityisen herkkä ihmisen toiminnan aiheuttamille muutoksille. (Video, 9 min 44 sek., ei ääntä.)

Lasse Lecklin on helsinkiläinen valokuvaaja. Häntä kiinnostavat erityisesti paikan identiteetti, rakennettu ympäristö ja ihmisen yhteys luontoon. Lecklin käyttää sekä valokuvaa että videota, ja työskentelee usein dokumentaarisen ja käsitteellisen taiteen rajamaastossa.

Näyttelyn teokset ovat myynnissä, tiedustelut suoraan taiteilijalta.

Lisätietoja ja tiedustelut

Sini Kallio

Kulttuurikoordinaattori

Muita vastaavia tapahtumia