Siirry sisältöön

Lasse Lecklin: Pyörteet

Lasse Lecklinin näyttely Pyörteet käsittelee veden kiertokulkua maapallolla.
Vesikehään – hydrosfääriin – lasketaan kuuluvan kaikki maapallolla oleva vesi: meret, pohjavedet, jäätiköt, järvet, joet ja muut vesistöt, jotka ovat vuorovaikutuksessa koko planeetan kanssa.
Kuivuuden, jäätymisen, sateiden tai virtauksien myötä vesi ei häviä maapallolta, vaan se on jatkuvassa kierrossa ja muuttaa olomuotoaan ja paikkaa. Kuitenkin ihmisen toiminta, kuten veden käyttö, saastuminen ja ilmastonmuutos, vaikuttaa veden kiertokulkuun ja aiheuttaa muutoksia maapallon vesivarantoihin. Näyttelyn teokset pohtivat ilmastonmuutoksen vaikutuksia hydrosfääriin ja veden kiertokulkuun.

Mittakaavaltaan monitasoiset teokset kuvaavat historiallisia geologisia kerroksia, jotka sekoittuvat ihmisen toiminnan aiheuttamiin muutoksiin. Näyttelyn teokset kuvaavat jäätiköitä Islannissa, autiomaita Djiboutissa, jokia Kuusamossa ja lumen sulamista mikroskoopin läpi nähtynä. Pyörteet kuvaa erilaisia kerroksia, jotka limittyvät geologisten muutosten ja ihmisen toiminnan seurauksina.

Lasse Lecklin (s. 1982) on helsinkiläinen valokuvaaja. Lecklinin pyrkimyksenä on tehdä näkyväksi ihmisen aiheuttamat muutokset luonnossa. Häntä kiinnostaa erityisesti se, kuinka luonnon valtavat ja hallitsemattomat prosessit vaikuttavat maisemaan, ja kuinka tämä luonnon muovaustyö sekoittuu ihmisen muotoilemaan ympäristöön.

Lecklin on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston valokuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2015. Lisäksi hän on opiskellut kuvajournalismia Tampereen yliopistossa, valokuvausta Konstfackissa Tukholmassa ja School of Visual Artsissa New Yorkissa, sekä kuvataiteita Beaux-Arts de Paris’ssa. Viimeisin Lecklinin yksityisnäyttely, kaivosteollisuutta käsittelevä Musta aukko oli esillä Hippolyte Korjaamossa Helsingissä vuodenvaihteessa 2011-2012.

Näyttelyä ja taiteilijan työskentelyä ovat tukeneet Olga ja Vilho Linnamon säätiö, Kimmo Kaivanto -säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Finnfoto sekä Suomen kulttuurirahasto.

Muita vastaavia tapahtumia