Siirry sisältöön

Linnajoen koulun oppilastyönäyttely: Toisella puolella

  • 02.05.2024
  • 10:00 - 19:00
  • Porvoon pääkirjasto

Porvoon pääkirjaston Taidesillalla on esillä 2.- 29.5. Linnajoen koulun oppilastyönäyttely Toisella puolella. Yhdeksännen luokan oppilaat valitsivat yhdeksi kevään kuvataiteen opintojen teemaksi toisen puolen. Monitulkintainen aihe valikoitui myös tämän näyttelyn kantavaksi teemaksi.

Jokainen oppilas käsitteli teemaa omalla tavallaan. Näyttelyssä nähdään esimerkiksi työ, jossa maisemaa on kuvattu esittävän taiteen ja käsitetaiteen avulla sekä teossarja luonnon muuttumisesta rakennetuksi ympäristöksi.

Yhdeksäsluokkalaisten teosten lisäksi näyttelyssä nähdään seitsemäs- ja kahdeksasluokkalaisten tekemiä teemaan sopivia töitä. Seitsemäsluokkalaiset käsittelivät teoksissaan unien maailmaa ja somen käyttöä, ruudun eri puolilla olemista ja sen vaikutuksia.

Kahdeksasluokkalaiset unohtivat oman persoonansa ja hyppäsivät maalaustehtävässään kuuluisan modernin maalarin sielunmaisemaan ja maalasivat ympäristöään hänen tyylillään ja näkökulmastaan.

Kuluneen kevään aikana syntyneistä töistä yhdeksäsluokkalaiset valitsivat näyttelyyn esillä olevat teokset kuvataiteen opettaja Anu Turtiaisen avustuksella.

Sanni Saarinen

Kirjastonhoitaja

sanni.saarinen@porvoo.fi +358 40 353 8255

Muita vastaavia tapahtumia