Siirry sisältöön

Maija Blåfield: The Fantastic

Maija Blåfield: The Fantastic, 30 min, 2020

The Fantastic on elokuvateos tuntemattoman kohtaamisesta sekä mielikuvituksen ja todellisuuden suhteesta. Teos rakentuu haastatteluista, joissa entiset pohjoiskorealaiset kertovat millaiseksi he kuvittelivat ulkomaailman katsomiensa salakuljetettujen länsimaisten fiktioelokuvien perusteella.

The Fantastic kääntää nurin asetelman, jossa länsimaalaiset tirkistelevät suljetun valtion arkielämää. Sen sijaan teosta varten haastatellut pohjoiskorealaiset kohdistavat kiinnostuksensa ulkomaailmaan. Millaisena elokuvien esittämä tulkinta maailmastamme näyttäytyy, kun sitä tarkastellaan ilman taustatietoja? Dokumentaarista kuvaa ja visuaalisia efektejä yhdistävä elokuva herättää kysymyksen siitä, miten todellisuus määrittyy ja mihin me haluamme uskoa.

Teos on kuvattu Pohjois-Koreassa sekä sen raja-alueilla Kiinassa ja Etelä-Koreassa ja sen sisältämät haastattelut on äänitetty Soulissa, Etelä-Koreassa. Dokumentaarisen materiaalin ohella elokuva sisältää visuaalisia efektejä.

Maija Blåfield on helsinkiläinen taiteilija, jonka töiden keskeisiä aiheita ovat Maija Blåfield on helsinkiläinen taiteilija, jonka töiden keskeisiä aiheita ovat suhde ympäristöönsä. Teoksille on ominaista dokumentaarinen näkökulma, vahva tarinallisuus ja hienovarainen huumori. Hänen teoksiaan nähdään nykytaiteen näyttelyiden ohella usein myös elokuvafestivaaleilla, televisiossa ja verkossa. Blåfieldin työ on palkittu Mediataiteen valtionpalkinnolla vuonna 2014 ja hän oli ehdolla Ars Fennica -palkinnon saajaksi vuonna 2017.

www.maijablafield.com


Muita vastaavia tapahtumia