Siirry sisältöön

Musiikkimatka halki Euroopan, kamarimusiikkia viululle ja pianolle

Viulisti Hanna Lipiäinen ja pianisti Lili Ahopelto vievät meidät musiikimatkalle halki Euroopan Brahmsin, Albénizin, Poulencin ja Ovchinnikovin sävelin. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu Yhteisvastuukeräys 2023 hyväksi.

***

Hanna Lipiäinen opiskeli Tampereen ammattikorkeakoulussa vuosina 2006–2011 Nikolai Fadeevin luokalla ja valmistui instrumenttipedagogiksi erinomaisin arvosanoin. Lisäksi hän suoritti Tampereella solististen erikoistumisopintojen resitaaliosuuden 2012. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2011 opettajinaan Merit Palas ja Jaakko Ilves ja valmistui erinomaisin arvosanoin 2014. Hän täydensi solistisia opintojaan vuosina 2019–2021 Lahden konservatoriossa ja valmistui syksyllä 2021.

Hanna työskentelee aktiivisesti orkesteri- ja kamarimuusikkona. Hän on soittanut useita resitaalisarjoja mm. Helsingissä, Tampereella, Lahdessa ja Tarttossa, ja on soittanut lukuisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän pyrkii aktiivisesti edistämään Suomessa harvoin kuultujen viuluteosten tunnettavuutta ja on viime vuosina perehtynyt erityisesti unohdettuihin viulusovituksiin ooppera- ja balettikirjallisuudesta.

Kanadassa syntynyt pianisti Lili Ahopelto suoritti maisteriopinnot Sibelius-Akatemiassa Erik Tawaststjernan ja Antti Hotin johdolla 2022. Hän opiskeli myös Toronton Yliopistossa, josta hän valmistui musiikin kandidaatiksi 2018 opettajanaan Emily Chiang.

Vuonna 2020 Lili soitti solistina Jyväskylä Sinfonian kanssa Kakadu-pianotriossa Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailun finaalissa. Hän oli palkinnonvoittaja Helmi Vesa -kilpailussa 2019, voitti Rosebowl-pääpalkinnon Woodstockin musiikkikilpailuissa ja tuli valituksi London Music Festivalin loppukilpailuun parhaana pianistina. Lisäksi hän on suoriutunut neljä kertaa Ontarion Provinssin finaaleihin, jossa hän sai kolmannen palkinnon vuonna 2017. Finn-GrandFestissä 2018 Lilille myönnettiin Kanadan Suomalaisen Kulttuuriliiton hopeinen ansiomerkki ja kunniakirja hänen pitkäaikaisesta työstään suomalaisen kulttuurin ja ulkosuomalaisten kotimaanyhteyksien säilyttämisen hyväksi.

Muita vastaavia tapahtumia