Siirry sisältöön
Maalaus violeteista kukista.

Näyttely: Luonto on lahja

Maryam Roohanin luontoaiheisia maalauksia on esillä Porvoon pääkirjastossa 30.8 – 23.9.2022 Roohani on Iranista kotoisin oleva taiteilija, joka muutti Suomeen vuonna 2005.

Iranissa Roohani opiskeli taidetta, historiaa, arkkitehtuuria ja arkeologiaa. Hän kuvitti lastenkirjoja ja opetti kuvataiteen eri tekniikoita kuten öljyväri-, akvarelli- ja pastellimaalausta sekä hiilipiirustusta. Hänellä oli myös oma mainostoimisto. Maalaustensa aiheet hän löysi pääosin fantasian maailmasta.

Suomessa Roohani huomasi, miten tärkeä luonto on ihmiselle. Luonto antaa energiaa ja elvyttää, ihmisen ja luonnon välillä on yhteys. Luonnosta on tullut Roohanin maalausten tärkein aihe ja innoittaja. Hän itse saa luonnosta toivoa ja tukea, ja haluaa jakaa sitä taiteensa kautta myös muille.

Iranista pakenemisen jälkeen Roohani ei ole voinut aina hyvin. Taide, luovuus ja maalaaminen ovat olleet hänelle kuin terapiaa. Kun kipu ottaa vallan, taide tuo helpotusta ja kuljettaa haavemaailmaan, jossa kivulla ei ole sijaa. Hän uskoo taiteen auttavan kaikkia psyykkisistä tai fyysisistä kivuista kärsiviä.

Suomessa Roohani on ollut Vöyrin Taidekerhon jäsen ja tehnyt esimerkiksi luontoon ja kulttuuriin liittyviä kuvituksia Vöyrin kunnalle. Hän on pitänyt taidenäyttelyitä muun muassa Norrvallan kuntoutuskeskuksessa sekä Vöyrin ja Sipoon kirjastoissa. Syksyllä hän aloittaa opinnot Porvoon ammattiopistossa.

Maalaus violeteista kukista.

Muita vastaavia tapahtumia