Siirry sisältöön
Pirttisaari

Neuleretki saaristoon

  • 24.08.2024
  • 08:30 - 17:00
  • 26€

Lähde viettämään päivä Porvoon ulkosaaristossa ja neulomaan mukavassa seurassa! Porvoon kansalaisopiston järjestämä yhteisretki. Ilmoittautuminen alkaa 15.8. klo 18.00.

Pakkaa mukaasi keskeneräinen neuleprojekti tai pari, herkulliset eväät ja säänmukaiset vaatteet. Ulkosaaristossa meitä odottaa kaunis luonto ja Pirttisaaren saaristokulttuurimaisemat!

Käytämme kulkemiseen kaikille avointa yhteysalusta, jolla veneetönkin retkeilijä pääsee helposti tutustumaan upeisiin saarikohteisiin.
Yhteysalus lähtee Kalkkirannasta ja käymme etä-infossa 21.8. klo 18 läpi kulkemiseen liittyvät yksityiskohdat ja aikataulut.
Ota huomioon, että kansalaisopisto ei järjestä kyytiä Kalkkirantaan, vaan jokainen huolehtii itse kulkemisestaan sinne. Suositaan kimppakyytejä, mutta ketään ei ole velvoitettu toimimaan kuskina. Sovitaan mahdollisista kimppakyydeistä etätapaamisessa.

Pirttisaari sijaitsee Porvoon saaristossa, noin 10 kilometrin päässä mantereesta. Lauttamatka kestää noin tunnin ja sen voi käyttää neulomiseen tai merimaisemien ihailuun. Yhteysaluksella matkustetaan kelin mukaan joko ulkokannella (varaudu sään mukaisin vaattein) tai osa mahtuu sisälle istumaan.

Perillä kävellään n. 2km luontopolkua idyllisen saaristokylän läpi ja rehevän metsän siimeksistä avarille merenrantakallioille. Rannan keittokatos on isohko ja sateen ropistessa tai tuulen puhaltaessa mahdumme sen suojaan neulomaan tai muita käsitöitä tekemään. Yhteensä kävelyä tulee päivän aikana n. 4-5km.

Päivän ohjelma on rentoa yhdessä oloa joko neuloen tai saarta tutkien. Pirttisaari kärrypolkuineen ja jylhine kallioineen on nähtävyys jo itsessään.
Retken vetäjä keittää kaikille nokipannukahvit.

Ota mukaan omat herkulliset eväät, juomaa, vesipullo ja kahvimuki.

Pirttisaari

Muita vastaavia tapahtumia