Siirry sisältöön

Olga Benedicte: Tears of Salt

Tanskalaistaiteilija Olga Benedicte on työskennellyt Pro Artibuksen kutsumana Porvoon Taidetehtaan residenssissä huhti–toukokuussa 2022 ja valmistanut residenssijaksollaan paikkasidonnaisen installaation Vanhaan Porvooseen, Holmin talon sisäpihan aittarakennukseen (Välikatu 10, 06100 Porvoo).

Benedicten näyttely avautuu 28.5. ja on nähtävissä 28.8.2022 saakka.
Näyttely on avoinna ti-su klo 10-16. Suljettu 25.-26.6.2022. Vapaa pääsy.

Olga Benedicte käyttää taiteilijana useita materiaaleja ja tekniikoita. Parhaillaan hän on työstämässä paikkasidonnaista veistoskokonaisuutta, jonka materiaaleina ovat muun muassa suola, vesi, lateksi ja betoni. Teoksen lähtökohtana on hydrofeminismi, jossa korostetaan kehon vedellisyyttä. Vesi on linkki, joka yhdistää meidät kaikkiin maailman elollisiin olentoihin, ja kaikki vedessä tapahtuvat muutokset ovat myös muutoksia meissä. Samalla tämä ajattelumalli purkaa ihmisten ja eläinten välistä hierarkiaa. Benedicte pyrkii tarkastelemaan vettä välineenä, joka liikkuu eri materiaaleissa, niiden pinnalla ja niiden läpi. Vesi mahdollistaa suolojen liikkumisen ja kiteytymisen teoksen eri osiin. Vanhassakaupungissa sijaitsevassa aitassa ei ole valaistusta tai sähköä. Se tekee paikasta haastavan, mutta Benedicte pyrkii näkemään tilan resurssina, jota hän voi työstää.

Olga Benedicte (s. 1988 Tanskassa) asuu ja työskentelee Kööpenhaminassa. Hän valmistui kuvataiteen maisteriksi Jyllannin taideakatemiasta vuonna 2018 ja oli vuosina 2016–2017 vaihdossa Helsingin Kuvataideakatemiassa. Hänen teoksiaan on ollut näytteillä Art Sonje Centerissä (Soul, Etelä-Korea), Rønnebæksholmin taidehallissa (Næstved, Tanska), Kunsthal Aarhusissa (Aarhus, Tanska), SculptureOdense´21 -triennaalissa (Odense, Tanska), Trapholtin nykytaiteen museossa (Kolding, Tanska), Billundin veistospuistossa (Billund, Tanska) ja Exhibition Laboratoryssä (Helsinki).

Markus Åström
Kuraattori

Muita vastaavia tapahtumia