Siirry sisältöön

Porvoo Jazz Festival: Jimi Tenor Band

  • 29.09.2023 22:30
  • 123 Kellari
  • 25/20€, ovelta 30€
  • 18
Jimi Tenor on suomalainen muusikko, laulaja, säveltäjä ja multi-instrumentalisti. Hän on julkaissut useita albumeita ja tehnyt yhteistyötä monien artistien kuten Tony Allenin, Maurice Fultonin ja Freestyle Manin kanssa. Jimi Tenorin musiikki on tunnettu ainutlaatuisesta yhdistelmästä jazzia, elektronista musiikkia, funkkia ja afrikkalaisia rytmejä.

Jimi Tenor Band sai alkunsa korona-aikana kun kansainvälisesti tunnettu ja pääasiassa ulkomailla keikkaileva Jimi Tenor aloitti yhteistyön kotimaan instrumenttiensa mestareiden Lauri Kallion, Heikki Tuhkasen ja Eeti Niemisen kanssa. Tämä kokoonpano kuulostaa kokoaan suuremmalta ja kaikki jäsenet taipuvat kimuranteista sovituksista hurjiin sooloihin. Kokoonpanossa soittaa myös Jimi Tenorin ystävä, hänen yhtyeissään vuodesta 2004 rumpalina toiminut Ghanalainen Ekow ”Ekowmania” Alabi Savage.

Heti koronan helpotettua ja Euroopan avauduttua yhtye teki laajan Saksan kiertueen sekä yksittäisiä keikkoja Puolaan, Unkariin, Serbiaan ja Viroon. Jimi Tenor Band soittaa ensisijaisesti kappaleita Jimi Tenorin viimeisimmiltä albumeilta berliiniläisen levy-yhtiön Philophon julkaisemilta “Order Of Nothingness” ja “Aulos”,  mutta setissä on mukana myös Jimi Tenorin vanhempia klassikoita.

Pe 29.9. 22.30 (Ovet 21.45), 123 Kellari
Liput ennakkoon 25/20€, ovelta 30€
Liveto & Lippu.fi
K-18

Muita vastaavia tapahtumia