Siirry sisältöön

Porvoo Jazz Festival: Joris Roelofs Solo

Liput - Biljetter

Porvoo Jazz Festival 29.9.-1.10.2023

Ranskalaissyntyinen, Amsterdamissa asuva bassoklarinetisti-säveltäjä Joris Roelof esiintyy Porvoon Taidehallissa lauantaina 30. syyskuuta. Konsertti on osa Porvoo Jazz Festivaalin ohjelmaa.

Tutustu tarkemmin festivaalin ohjelmaan osoitteessa www.porvoojazzfestival.com.

Porvoo Jazz Festival: Joris Roelofs Solo – MUSIC & SHORT STORIES
La 30.9.2023 klo 17, Porvoon Taidehalli
Liput ennakkoon 20/15/10, ovelta 25€
ikärajaton

Porvoo Jazz Festivalilla kuultava sooloesitys pohjautuu hänen tutkimukseensa improvisaatiosta ja politiikasta. Improvisaatio antiikin Kreikan poliittisissa kansallisvaltioissa, improvisoidut poliittiset puheet, Itävällan anti-improvisaatiolaki (1770) ja monet muut aiheet toimivat ponnahduslautana Roelofsin improvisaatiolle ja sävellyksille.

Joris Roelof aloitti klarinettiopintonsa kuusi vuotiaana ja lisäsi soitinrepertuaariinsa saksofonin ollessaan 12 vuotias. 16-vuotiaana hän soitti klarinettiteeman Gershwinin Rhapsody in Blue -kappaleessa Orkest van het Oosten solistina. Vuosina 2003-2018 hän toimi alttosaksofonien äänenjohtajana Jazz Orchestra of the Concertgebouw -orkesterissa ja viiden vuoden ajan muusikkona Wienna Art Orchestrassa. Vuosien varrella hän on musisoinut lukuisien jazztähtien kuten Brad Mehldaun, Lionel Loueken, Jeff Ballardin ja Vanguard Jazz Orchestran kanssa.

Valmistuttuaan maisteriksi Amsterdamin konservatoriosta (2007), Joris muutti New Yorkiin, jossa äänitti seitsemän omaa levytystään, kuten debyyttialbuminsa Introducing Joris Roelofs (2008) Viimeisin julkaisu Rope Dance: Light-Footed Music for All and None (2021) sai viiden tähden arvostelun De Volkskrantissa ja BBC Music Magazinessa.

Säveltäjänä Joris on kirjoittanut musiikkia mitä erilaisimmille kokoonpanoille soolo-fagotista big bandeihin ja sinfoniaorkestereihin. Tällä hetkellä hän työskentelee Amsterdamin konservatorion jazzklarinettiosaston koordinaattorina, soitinopetuksen lisäksi hän luennoi musiikin ja filosofian suhteesta. Opettajan ja muusikon toiminnan lisäksi hän tekee väitöskirjaa Nietzschestä, improvisaatiosta ja vapauden ideasta ja on kansainvälisen Nietzsche-tutkimusryhmän jäsen Stuttgartissa, Saksassa.

”Joris on ollut minulla “nonstop” -kuuntelussa siitä lähtien kun hollantilainen rumpalikaverini mainitsi hänen nimensä vuonna 2014. Aluksi ihailin hänen alttosaksofonin soittoaan debyyttilevyllä Introducing Joris Roelofs, mutta sen jälkeen julkaissut triolevyt Aliens deliberating ja Amateur dentist, joissa Joris soittaa pelkkää bassoklarinettia ovat räjäyttäneet tajuntani! Hämmästelen aina uudestaan Jorisin melodisuutta, virtuositeettia ja kekseliäisyyttä, jotka kuulostavat niin luonnollisilta. Joris on tosi monipuolinen ja persoonallinen soittaja, odotan innolla ja olen tosi iloinen siitä, että Joris on ensi kertaa suomessa juuri Porvoo Jazz Festivalilla!” -taiteellinen johtaja Max Zenger

Tapahtuman järjestää Porvoo Jazz Festival yhteistyössä Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa

Muita vastaavia tapahtumia