Siirry sisältöön

Porvoo Jazz Festival: Kari Ikonen & Karikko 50/25 // Schlosser / Almqvist / Welin / Lukkarinen – Free Swing

  • 30.09.2023 19:00
  • Vanha 123
  • 30/25€, ovelta 35€
  • 18
Porvoo Jazz Festivalilla Vanha 123:ssa yleisölle tarjoillaan aina kaksi elämystä yhdellä lipulla. Keikat alkavat saleissa 1 ja 2 samanaikaisesti ja pienen tauon jälkeen yleisö vaihtaa päikseen paikkaa ja kuulee illan toista esiintyjää. Lauantain konsertissa kuullaan  Schlosser / Almqvist / Welin / Lukkarinen – Free Swingin lisäksi Kari Ikonen & Karikko 50/25 -yhtyettä.

Puolisataa vuotta tänä vuonna täyttävä Kari Ikonen (s. 1973) tuo Porvooseen nostalgista nostetta, kun 25 vuotta sitten perustettu Karikko-yhtye esittää valikoiman karismaattisia sävellyksiä ikonisen yhtyeen omaperäisestä repertuaarista vuosien varrelta. Kansainvälisen huippuyhtyeen kokoonpano on muuttunut moneen kertaan, nyt on ulkomaiset soittajat korvattu kotimaan valioilla, ja alkuperäisestä Karikosta mukana on Ikosen lisäksi rumputaiteilija Mika Kallio.

Kari Ikonen / piano, Moog-syntetisaattori ja sävellykset Ville Vannemaa / huilu, saksofoni Kalevi Louhivuori / trumpetti Aino Juutilainen / sello Olli Rantala / kontrabasso Mika Kallio / rummut

//

Schlosser / Almqvist / Welin / Lukkarinen –  Free swing on juuri sitä mitä nimikin lupaa, svengin vapauttavaa voimaa! Basisti Welinin ja rumpali Lukkarisen dynaamisesti ja sävykkäästi svengaava komppipari luo saksofonisti Almqvistille ja trumpetisti Schlosserille pelikentän, jossa kaikki on mahdollista ja mikään ei ole kiellettyä. Ornette Coleman kaikuinen vapauttava energia ja ilmaisuvoima yhdistyvät Free Swing -bändin musiikissa sävykkääseen ja kauniiseen soittoon tuoden teemoihin ja sävellyksiin raikkautta ja aitoa jazzillista ennalta-arvaamattomuutta.

Jaska Lukkarinen / rummut Karl-Martin Almqvist / saksofoni Axel Schlosser / trumpetti Mattias Welin / kontrabasso

Kari Ikonen & Karikko 50/25 // Schlosser / Almqvist / Welin / Lukkarinen – Free Swing
La 30.9. klo 19 (ovet 18.15), Vanha 123
Liput ennakkoon 30/25€, ovelta 35€ K-18

Muita vastaavia tapahtumia