Siirry sisältöön

Porvoo Jazz Festival: Valtteri Laurell Nonet

Liput - Biljetter

Porvoo Jazz Festival 29.9.-1.10.2023

Valtteri Laurell Pöyhönen (s. 1978) on palkittu suomalainen säveltäjä, sovittaja, muusikko ja tuottaja. Pöyhönen on yksi tämän hetken johtavista nuorista jazzmuusikoista Helsingin sykkivässä jazz-elämässä, hänet tunnetaan muun muassa Dalindèon ja kotimaisen jazzkentän huippunimistä koostuvan 17-jäsenisen Ricky-Tick Big Bandin nokkamiehenä. Porvoo Jazz festivaaleilla nähdään muusikon viimeisin kokoonpano Valtteri Laurell Nonet. Yhtye esiintyy Taidetehtaan Tehdassalissa sunnuntaina 1. lokakuuta klo 17.30.

Tutustu tarkemmin festivaalin ohjelmaan osoitteessa www.porvoojazzfestival.com

Porvoo Jazz Festival – Valtteri Laurell Nonet
Su 1.10. klo 17.30 (ovet 17), Tehdassali
Liput ennakkoon 25/20€, ovelta 30€
Ikärajaton

Valtteri Laurell Nonet -yhtye esittää modernia, intiimiä jazzmusiikkia, joka ammentaa 1960- luvun alun cool jazz- ja third stream-konsepteista. Jokainen tämän all-star kokoonpanon huippumuusikoista pääsee myös solistiseen rooliin mutta yhtyeen valokeilassa on klarinetisti Antti Sarpilan ajaton ja sielukas ilmaisu. Sarpila tunnetaan pääasiassa hyvin perinteisistä swing-ajan musiikkia esittävistä kokoonpanoistaan ja on hieno huomata miten hänen soundinsa kantaa ajattomasti jazztyylien halki.

Sävellyskokonaisuuden teemana on vähemmän tunnetun brittiläis-karibialaisen kirjailijattaren Jean Rhysin novellit ja hänen ainoa julkaistu romaaninsa “Wide Sargasso Sea” (Siintää Sargassomeri). Näiden kirjoitusten melankolinen ja elämänmakuinen tunnelma antoi Pöyhöselle oivaa maaperää säveltää tunnelmallista, haikeaa ja silti hetkittäin valoisaa jazzmusiikkia.

Helsinkiläinen We Jazz Records levy-yhtiö julkaisi yhtyeen debyyttialbumin “Tigers Are Better Looking” vuoden 2023 alussa ja se on saanut erittäin hyvän vastaanoton sekä Suomessa, että laajemminkin maailmalla.

”Brilliant album!” – Jamie Cullum, BBC
“Valtteri Laurell Pöyhösen uusin orkesteri soittaa viiden tähden ensilevyllään soundilla, joka hivelee ja hehkuu” HS – 5 tähteä –

“Valtteri Laurell Pöyhösen levy henkii kadonneen maailman charmia” Soundi – 4 tähteä

–”Soundien värit räiskyvät upeasti Antti Sarpilan klarinetin ja muiden puhaltimien johtaessa kuulijaa yhä syvemmälle musiikin villeihin tarhoihin” Desibeli.net – 4 tähteä

Kuva: Miikka Pirinen

Tapahtuman järjestää Porvoo Jazz Festival yhteistyössä Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa

Muita vastaavia tapahtumia