Siirry sisältöön

Saaristojoulu kutsuu viihtymään

  • 17.12.2023 11:00
  • Pellinki
Pellingin saaristossa jo vuodesta 2010 järjestetty saaristojoulu kutsuu koko perheen viihtymään talviseen saaristoon. Viidessä kohteessa on varmasti jokaiselle jotakin ja uutena kohteena tänä vuonna mukana Pellinge Marina. Matkalla on ilmainen miniristeily kun lossi vie mantereelta ensimmäiselle saarelle, Sundöön saarelle jossa Sundön tilan väki toivottavat vierailijat tervetulleiksi. Tilalla kasvatetut joulukuuset ovat koristaneet monen porvoolaiskodin olohuoneita ja kuusen hakeminen saaristosta on monen perheen perinne. Tilan lampaat ja lampaan villasta tehdyt tuotteet ovat myös monelle tuttuja.

Kun matka jatkuu etelään vastaan tulee Pellinge Marina, uusi saarisiton matkailukohde joka avaa ovensa joulumarkkinoiden aikana kävijöille. Mitä Marinassa tarjotaan on vielä yllätys sillä paljon ehtii vielä tapahtua ennen tapahtumaa.

Benitan kahvila ja Pellingin tori ovat kesäisin monelle tutuuja mutta oletko kokenut Santasaaren joulukuussa. Tänne katetaan myyntiin joulukalat ja herkut, käsitöitä ja lämmintä tunnelmaa.

Skärgårdshemmet nuorisoseurantalolla järjestetään marttojen toimesta joulumarkkinat ja kahvio ja on aivan ihana päästä sisälle lämmittelemään ja ihailemaan kauniita myytäviä tuotteita ja tekemään viimeiset lahjaostokset. Skärgårdshemmet on vain kivenheiton päässä Santasaaren risteyksestä.

Jos uskaltaa nuorisoseurantalolta jatkaa matkaa vielä pari kilometriä vastaan tulee vielä söpöä söpömpi pieni kyläkauppa Söderby-Boden. Glögivalikoimallaan tunnettu kyläkauppa tarjoaa purtavaa paikan päällä, ihanasti terassilla, mukaan ostettavaksi ja löytyypä hyllyistä jos jonkinmoista herkkua ja lahjaa. Söderby-Boden on auki jo 10 ja pitää auki niin kauan kun on asiakkaita liikkeellä.

Muita vastaavia tapahtumia