Siirry sisältöön

Soiva Taidehalli: Eveliina Sumelius-Lindblom – Ranskalaista modernismia pianokonsertti

Syyskauden ensimmäisessä Soiva Taidehalli konsertissa kuullaan ranskalaista modernismia levynjulkaisun merkeissä.

Pianotaiteilija Eveliina Sumelius-Lindblomin toinen soolopianoalbumi ”French modernism and zone of colours” julkaistaan Sibelius-Akatemian levy-yhtiön, SibaRecordsin toimesta syksyllä 2022. Ranskalaisesta modernismista tohtoroituvan Sumelius-Lindblomin levylle ovat valikoituneet uuden tyyppisiä harmonioita ja sointivärejä harjoittaneiden Olivier Messiaen ja Erkki Melartinin, sekä Messiaenin oppilaan Tristan Murail’n teokset. Levyn nimi ”Hiljainen vallankumous” viittaakin harvemmin esitettyyn ja levytettyyn 1900-luvulla sävellettyyn pianomusiikkiin, joka suuntaa katseensa kohti modernistisen suuntauksen itsenäisiä, ajattomia ja kestäviä musiikillisia innovaatioita. Muita kantavia teemoja ovat Messiaenin ja Melartinin musiikin filosofinen ja uskonnollinen monimuotoisuus ja 1920-luvun ”kadonnut musiikillinen aikakausi”.

Eveliina Sumelius-Lindblom esiintyy Porvoon Taidehallissa levynjulkaisun yhteydessä 8. lokakuuta klo 17.

Soiva Taidehalli
La 8.10.2022 Eveliina Sumelius-Lindblom – Ranskalaista modernismia pianokonsertti
(levynjulkaisukonsertti)

Liput: 10 €/5 € ennakkoon Taidehallista sekä ovelta ennen konserttia.

Konsertissa kuullaan soolopianoteoksia mm. Francis Poulencilta, Olivier Messiaenilta, Georges Auricilta ja Arthur Honeggerilta, tilaisuus pitää myös sisällään keskustelua levystä ja mahdollisuuden ostaa levyjä.

Soiva Taidehalli -konserttisarjan järjestävät Porvoonseudun musiikkiopisto ja kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Porvoon Taidetehtaan säätiön kanssa.

Muita vastaavia tapahtumia