Siirry sisältöön

Taidenäyttely Vire

Näsin kartanon Vire -näyttelyn teemoja ovat luonto, sisäinen ja sosiaalinen todellisuus,  koti ja ihmisen maailmassaolo. Näyttely on työryhmänäyttely. Teemojen käsittelyssä työryhmän jäsenet ovat kuvanneet niitä todellisuuden piirteitä, jotka luovat toiveikkuutta ja myönteistä virettä. Näitä ovat esimerkiksi virtaavuus luonnossa, mielen vapaus, luovuus,  yhteisöllisyys ja yhteenkuuluvuus.  Näyttelyn taustalla on todellisuuksien moneus -työryhmän kahdeksan osanäyttelyn sarja.   Näkökulman valinnassa työryhmä on ottanut huomioon todellisuuksien moneus -näyttelysarjan kävijäpalautteen. Myös yhteisnäyttely on yleisöä osallistava.

Näyttelyssä on esillä keraamisia veistoksia, maalauksia ja installaatioita sekä tiedepainotteisia tekstiosuuksia.

Näyttelyn kuvataideosuuden ovat tuottaneet  Kaija Heijari, Olli Jäppinen,  Kerttu Kolari, Eija Oksanen, Vesa Peltonen, Anna-Maria von Schalien, Päivi Uljas-Ekman ja Tanja Valta.  Tekstiosuuden on valinnut HTT Timo Oksanen.

Näyttelyn oheistapahtumia ovat

9.6. Klo 12-17 ja

10.6. klo 12-15 non-stop maalaustyöpaja kaikenikäisille, ohjaajana Päivi Uljas-Ekman, ei ilmoittautumista.

15.-18.6. Esillä Sogetsu-ikebana asetelmia, joiden lähtökohtana ovat Vire-näyttelyssä olevat teokset. Paikalla ikebanisteja kertomassa tästä japanilaisesta taidelajista.

18.6. Ikebana-asetelmista demoja tasatunnein vetäjänä Elizabeh Asikainen.

20.6. ja 22.6. Kuvataideterapeuttinen työpaja, ohjaajina Kaija Heijari ja Anna Maria Schalien, maksimissaan 6 henkilöä 13-15 ja 16-18. Ilmoittautuminen ja lisätietoja sp kaija.heijari@hotmail.com.

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Muita vastaavia tapahtumia