Siirry sisältöön

Tekstiilitaidenäyttely: Onnellisten tähtien alla

Tekstiilitaidenäyttely: Onnellisten tähtien alla

Porvoon pääkirjastossa nähdään Tupu Hultin vaikuttavaa tekstiilitaidetta 3.1.-30.1.2023. Onnellisten tähtien alla -näyttely levittäytyy sekä Ison salin näyttelytilaan että toisen kerroksen Taidesillalle.

Tupu Hult on sipoolainen tekstiilitaiteilija. Teokset ovat modernia, reliefimäistä tekstiilitaidetta. Hän kutoo teosten pohjat kangaspuilla, ja tekee reliefiosat eri tekniikoin punomalla, kirjailemalla, virkkaamalla tai kiinnittämällä pohjaan erilaisia esineitä.

Hult käyttää monipuolisesti materiaaleja puuvillasta pellavaan ja helmistä metalliin. Materiaalit ovat pääosin kierrätettyjä.

Teoksien teemat vaihtelevat, mutta niitä yhdistää suuri koko ja vahva värimaailma. Hult asuu keskellä metsää ja löytää usein innoituksen luonnosta. Toisinaan inspiraatio tulee myös tunteista, muistoista tai maailman tapahtumista.

Tupu Hultin tekstiilitaidenäyttely on kiertänyt suomalaisissa kirjastoissa vuodesta 2018 alkaen. Teoksia on nähty yli 50 kirjastossa Hangosta Lapinlahdelle, isoista kaupungeista pieniin pitäjiin. Hult haluaa tuoda taidetta kaikille avoimiin ja helposti saavutettaviin paikkoihin, ja kirjastot tarjoavat ihanteellisen näyttely-ympäristön.

Kahdessa kerroksessa oleva näyttely avaa Porvoon pääkirjaston vuoden 2023 näyttelykauden. Omaperäiset teokset tuovat värejä, vahvoja tunnelmia ja mielenkiintoisia mielleyhtymiä vuoden alkuun.

Tupu Hult on tavattavissa pääkirjastossa 26.1. kello 17-19 ja kertoo halukkaille teoksistaan.

Muita vastaavia tapahtumia