Siirry sisältöön

Toimittajavierailu: Hanna Nikkanen – palkittu journalisti kertoo maailman tärkeimmästä huoneesta

  • 06.03.2024
  • 17:30 - 18:30
  • Gammelbackan kirjasto

Palkittu journalisti Hanna Nikkanen vierailee Gammelbackan kirjastossa keskiviikkona 6.3. klo 17.30. Illan aikana keskustellaan hänen teoksestaan Holvi sekä laatujournalismin tekemisen edellytyksistä.

Pohjoisen jäämeren rannalla ikiroudan uumenissa on holvi, jota kutsutaan maailman tärkeimmäksi huoneeksi. Kansainväliseen siemenholviin on tallennettu ruokamme geneettistä perimää siltä varalta, että pahin tapahtuu.

Nyt ikirouta sulaa holvin ympäriltä, eikä tulevasta tiedä kukaan. Nikkanen matkusti paikkaan, jonka piti olla ikuinen ja kestää jopa ydinsota. Vetävästi kirjoitettu Holvi on kuin tieteisromaani – mutta täyttä totta.

Hanna Nikkanen on tutkiva journalisti ja tietokirjailija. Hän on toiminut Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina ja on yksi Long Play -verkkojulkaisun perustajista. Hän on saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon ja ollut ehdolla Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi kahdesti.

Laatujournalismista tunnettu Long Play on aloittanut uuden taskukirjasarjan julkaisemisen. Sarjassa julkaistaan aiemmin verkossa julkiastuja juttuja. Holvi on yksi sarjan ensimmäisistä julkaisuista.

Tilaisuus on suomenkielinen, maksuton ja kaikille avoin.

Sanni Saarinen

Kirjastonhoitaja

sanni.saarinen@porvoo.fi +358 40 353 8255

Muita vastaavia tapahtumia