Siirry sisältöön

Unohdetut avaimet -yhteisötaideinstallaatio

Avaimen haltijalla on mahdollisuus lukita, vallata ja sulkea pois. Avaimia voidaan käyttää myös turvaamiseen, irrottautumiseen ja vapauttamiseen. Mihin sinä käyttäisit avainta?

Unohdetut avaimet -yhteisötaideprojekti on Porvoon kaupungin, Sipoon kunnan ja Globe Art Point ry:n yhteistyön tulos. Globe Art Point on kulttuuriyhdistys, joka tukee sekä ulkomailla syntyneitä että suomalaisia taiteilijoita, jotka toimivat Suomessa. Yhdistys rekrytoi viiden taiteilijan monialaisen tiimin luomaan yhteisötaideprojektin Porvooseen ja Sipooon. Valitut taiteilijat – Beniamino Borghi, Emma Hovi, Riband Kurd, Terese Kühl ja Jordy Valderrama – järjestivät työpajoja useissa paikoissa Porvoossa ja Sipoossa 29.5.-13.6.2022 välisenä aikana. Yli 350 eri-ikäistä ja kulttuuritaustaista asukasta osallistui työpajoihin jakaen toiveita, huolia, neuvoja sekä henkilökohtaisella että kollektiivisella tasolla. Nämä äänet yhdistyvät liikkuvassa Unohdetut avaimet – tiipiikylässä, joka on nähtävillä Walter Runebergin veistoskokoelman sisäpihalla. Osia projektista esitellään myös Porvoon Galleria Vanha Kappalaisentalon piharakennuksessa, jossa järjestetään valokuvanäyttely 28.8.2022 asti ja Porvoon Taidetehtaalla, jossa on esillä videoinstallaatio 25.6.2022 asti.

Unohdetut avaimet on osa Globe Art Point:n GAP LAB SVENSKFINLAND -hanketta, jota tukevat Svenska Kulturfonden ja Kulttuuri Kylässä – Kultur i byn -hanke.

Muita vastaavia tapahtumia