Siirry sisältöön
Risto Vuorimies näyttely

Valokuvanäyttely: Risto Vuorimiehen LOVE-kuvia

  • 03.05.2023 10:00
  • Porvoon pääkirjasto

Risto Vuorimiehen valokuvanäyttely LOVE-kuvia on esillä Porvoon pääkirjaston ensimmäisen kerroksen Isossa salissa 3.-30.5.2023. Näyttelyssä on valokuvaajan otoksia suomalaisista artisteista vuosilta 1973-1976.

Risto Vuorimies teki levy-yhtiö Love Recordsille valokuvia vuosina 1973-1976. Hän kuvasi artisteja ja yhtyeitä ja suunnitteli levynkansia.

Näyttelyssä nähdään kuvia mm. Hurriganesista, Dave Lindholmista, Wigwamista, Tasavallan Presidentistä ja Rauli ’Badding’ Somerjoesta.

”Monet 1970-luvulla esiintymisensä aloittaneet suomalaisen nuorisomusiikin edustajat ovat nykyään noin seitsemänkymppisiä. Siis ne, jotka elävät. Näiden kuvien kuvausaikoina olimme noin kaksikymppisiä”, Vuorimies kertoo.

Vuorimiehen valokuvilla on nykyään myös dokumentaarista arvoa. Mustavalkoiset valokuvat kertovat eletyn elämän sävyistä ja sävelmistä sekä suomalaisen musiikin historiasta.

Vuorimies aloitti valokuvauksen opinnot Fotoskolanissa Tukholmassa vuonna 1970. Hän valmistelee parhaillaan valokuvakirjaa Hurriganesista. Vuorimies toimii aktiivisesti myös kuubalaisen musiikin saralla.

Muita vastaavia tapahtumia