Siirry sisältöön

Valokuvanäyttely Ukrainan pakolaisista Porvoossa

  • 02.03.2023 10:00
  • Porvoon pääkirjasto

Taisto Lapilan valokuvanäyttely Yksi kuva – koti on esillä Porvoon pääkirjaston toisen kerroksen Taidesillalla 2.-30.3.2023. Näyttely käsittelee Ukrainan pakolaisia Porvoossa.

Sotaa paenneet ihmiset tulevat eri puolilta Ukrainaa. He yrittävät rakentaa uutta elämää Porvoossa, mutta ajatukset palaavat heille tärkeisiin paikkoihin ja ihmisiin – kotiin.

Kun ihminen joutuu jättämään kotinsa, perheensä ja ystävänsä, tulee menetetyn elämän kuvista tärkeitä. Ne ovat usein samassa puhelimessa, jolla yhteyttä kotiin ylläpidetään.

Näyttelyssä Taisto Lapilan muotokuvien rinnalla nähdään ihmisten omia tärkeimpiä valokuvia kodista ja luetaan ajatuksia kodin merkityksestä.

Taisto Lapila on porvoolainen valokuvaaja. Hän on työskennellyt pitkään televisiossa kansainvälisissä projektioissa ja tutkivan journalismin parissa kuvaajana.

Nyt hän on aloittanut rakastamansa valokuvauksen opinnot Pekka Halosen akatemiassa. Hänen kuvansa kertovat suuresta maailmasta pienen ihmisen näkökulmasta.

Taisto Lapila ja osa valokuvatuista ihmisistä on tavattavissa pääkirjastossa kuvien äärellä maanantaina 6.3. klo 17-18.30. Tervetuloa kuulemaan lisää valokuvista ja tarinoista niiden takana.

Muita vastaavia tapahtumia