Skip to content

Team Porvoo – kaupunki avasi asukkaille oman mobiiliyhteisön

.

Porvoon kaupunki on ottanut käyttöön uuden helppokäyttöisen vaikuttamiskanavan. Team Porvoo on mobiiliyhteisö, jonka avulla porvoolaiset ja Porvoon kaupunki voivat yhdessä kehittää unelmien kotikaupunkia. Maksuttoman sovelluksen älypuhelimeensa lataavat asukkaat pääsevät pikakyselyjen kautta vaikuttamaan kaupungin kehittämiseen, ja he kuulevat samalla myös kaupungin ajankohtaisista asioista.

– Saamme Team Porvoo -sovelluksen avulla arvokasta tietoa asukkaiden toiveista ja ideoista. Toivomme, että Porvoosta tulisi näin yhä enemmän asukkaidensa näköinen kaupunki, kertoo viestintäpäällikkö Aino-Marja Kontio.  

– Haluamme tavoittaa mahdollisimman paljon erilaisia asukasryhmiä – myös sellaisia asukkaita, jotka eivät aikaisemmin ole osallistuneet kaupungin palveluiden kehittämiseen. 

Pikakysely liityntäpysäköintialueiden kehittämisestä 

Team Porvoo -sovelluksen ensimmäinen pikakysely on avattu. Kysely koskee kaupungin liityntäpysäköintialueiden kehittämistä. 

– Yli 7500 porvoolaista käy töissä pääkaupunkiseudulla tai Porvoon ulkopuolella. Noin 140 bussivuoroa liikennöi päivittäin pääkaupunkiseudulle. Liityntäpysäköinti helpottaa matkustamista pääkaupunkiseudulle julkisen liikenteen avulla, ja julkisen liikenteen käytön lisääminen vähentää puolestaan Porvoon kasvihuonepäästöjen, kuvaa apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz. 

– Selvitämme Team Porvoon avulla asukkaiden mielipiteitä kaupungin liityntäpysäköintialueista. Lisäisikö esimerkiksi pysäköintialueen kattaminen tai huoltoasema- ja kahvilapalvelujen tarjoaminen liityntäpysäköintiä ja julkisen liikenteen käyttämistä? 

Uusia kyselyjä muutaman viikon välein 

Maksuttoman sovelluksen voi ladata Android-puhelimelle Google Play -kaupasta ja iPhonelle Apple App Storesta. Sovellus hyödyntää sijaintipalvelua ja vaatii verkkoyhteyden toimiakseen. 

Jatkossa uusia kyselyjä julkaistaan säännöllisesti muutaman viikon välein. Sovelluksen lataamisen jälkeen käyttäjältä kysytään, haluaako hän tietää, kun uusi kysely on saatavilla. Sallimalla tämän käyttäjä saa automaattisesti ilmoituksen, kun sovelluksessa on uutta sisältöä. 

Vastaaja voi halutessaan antaa nimensä kyselyjen yhteydessä, mutta kentän voi myös jättää tyhjäksi. Näin sovelluksen käyttö on täysin anonyymia. Joitakin taustakysymyksiä kuten esimerkiksi vastaajan ikä tulee täyttää, jotta datan analysoinnista saataisiin mahdollisimman suuri hyöty. 

Mobiiliapplikaation on kehittänyt Future Dialog, ja vastaavanlaisia sovelluksia on otettu onnistuneesti käyttöön myös muissa kaupungeissa kuten esimerkiksi Lahdessa, Joensuussa, Oulussa, Tampereella ja Hollolassa. 

Lisätietoja: 

Apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz, puh. 019 520 2221, fvs@porvoo.fi
Viestintäpäällikkö Aino-Marja Kontio, puh. 040 354 9966, aino-marja.kontio@porvoo.fi 

Team Porvoo jalkautuu kaupungille 

Viikolla 48 Team Porvoo jalkautuu kaupungille. Tietoa, apua ja ohjeita sovelluksen käyttöönottoon annetaan: 

  • 27.11. Näsin S-market klo 15–18
  • 28.11. Linja-autoasema klo 7–8.30
  • 29.11. Lundin kauppakeskus klo 12–15
  • 30.11. Kevätkummun S-market klo 15–18
  • 1.12. Tarmolan K-Supermarket klo 15–18

24.11.2017 9:28

Tunnisteet: Hallinto Team Porvoo