Siirry sisältöön

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Avoinna ma-pe 8-11

Porvoon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut tarjoavat apua mielenterveyteen ja päihteisiin liittyviin ongelmiin. Kaupungin lisäksi myös sairaala ja yhdistykset tarjoavat mielenterveys- ja päihdepalveluita. Mielenterveys- ja päihdepalveluiden puhelinneuvonta auttaa sinua löytämään oikean palvelun.

Porvoon kaupungin mielenterveyttä tukevia palveluita tarjoavat

  • päihdepalvelut
  • sosiaalityö
  • Perheneuvola
  • Perheasian neuvottelukeskus.

Mielenterveys- ja päihdepalvelun toimintaa ovat esimerkiksi:

  • Matala kynnys -toiminta, joka tarjoaa mielenterveys- sekä päihdepalveluja maksutta ja ilman lähetettä sekä aikuisille että nuorille
  • Päihdeklinikka, joka palvelee aikuisia, jotka ovat huolissaan omasta tai läheistensä päihteiden käytöstä tai muista riippuvuuksista, myös peliriippuvuudesta.

Terveysasemalla (Askolinintie 1) hoidamme lieviä ja keskivaikeita mielenterveyden häiriöitä ja arvioidaan jatkohoidon tarvetta. Jos terveysasema on suljettu, voi kiireellisissä mielenterveysongelmissa hakeutua Porvoon sairaalan päivystykseen (Sairaalantie 2).

Avoimet ryhmät

Huom! Ryhmät tauolla vkot 51, 52 ja 1, jatkuvat v. 2023 vkolla 2.

Stressinpurkuryhmä jatkuu viikolla 3.

Ahdistuksen ohjattu omahoito -ryhmä

Ryhmä käynnistyy viikolla 37.

Ryhmä pohjautuu Mielenterveystalo.fi -sivuston samannimiseen omahoitoon sekä omahoitoon sodan uhkaan liittyvän huolen ja epävarmuuden sietämisestä. Teams-ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 15–16 (ryhmän kesto noin 45 min). Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Kahden ryhmäkerran aikana käydään läpi neljä harjoitusta, joista saat hyötyä ahdistuksen lievittämiseen. Säännöllinen harjoittelu mahdollistaa ajatus- ja toimintamallien muutoksen, joten harjoittelu on tärkeässä osassa oireiden lievittymisessä. Harjoittelun myötä armollisuus itseä ja omaa kokemusta kohtaan kasvaa.

Pariton viikko ryhmäkerta 1: Murehtimisen rajaaminen ja kehon rauhoittaminen

Parillinen viikko ryhmäkerta 2: Epävarmuuden sietäminen ja tunteiden hyväksyminen

Mielen hyvinvointia tukeva, matalan kynnyksen ryhmä

PERJANTAIPORINAT

Keskustelua, kahvittelua ja yhdessä tekemistä!

Perjantaisin klo 12.00- noin 14.00

Paikka: Yhdistyskeskuksen Avoin Olohuone-kahvila, WSOY talo

(osoite: Mannerheiminkatu 20 K, kellarikerros)

Suunnittelemme toimintaa yhdessä ja teemme vierailuja ajankohtaisiin tapahtumiin sekä ryhmäläisiä kiinnostaviin kohteisiin. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua!

Ryhmässä hyödynnetään LiiKu-passia, mutta osallistua voi myös ilman.

TERVETULOA!

Ohjaaja: Julia Dromberg, Toimintaterapeutti

Matalan kynnyksen Mielenterveys- ja päihdepalvelut

lisätietoja: julia.dromberg@porvoo.fi

Stressinpurku-ryhmä

HUOM! 26.1. ryhmä peruttu.

Ryhmän tarkoitus on auttaa jännitteiden purkamisessa kehosta ja mielestä. Teemme yhdessä harjoituksia kehoyhteyden lisäämiseksi, ja mietimme konkreettisia keinoja stressin purkamiseen.

Kokemusasiantuntijan (yhdessä sairaanhoitajan kanssa) ohjaama Teams-ryhmä kokoontuu torstaisin klo 12–13 (ryhmän kesto noin 45 min). Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Stressinpurku-ryhmä on jatkuva avoin ryhmä, johon voit osallistua silloin kun sinulle sopii ja ryhmäkertojen aikana voit osallistua sen verran, kuin tuntuu hyvältä. Ryhmä on luottamuksellinen, kerrotaan omasta kokemuksesta ja kunnioitetaan toisten omaa kokemusta.

Terapianavigaattori

Näin toimii terapianavigaattori

Terapianavigaattorin avulla mielenterveysoireita kokeville tai apua jaksamiseensa kanssa tarvitseville henkilöille löydetään nopeammin oikea hoitomuoto. Navigaattorin täyttäminen vie noin 30 min, joten varaa itsellesi rauhallinen hetki sen täyttämiseen. Kysymykset kartoittavat oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita. Muista ottaa talteen navigaattorin antaman kahdeksannumeroisen koodin.

Vastaa Terapianavigaattorin kysymyksiin itsenäisesti. Ota sen jälkeen yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalvelujen neuvontanumeroon. Löydät puhelinnumeron tämän sivun yläosasta. Navigaattorin antama koodi on tätä yhteydenottoa varten tärkeä, koska vastauksista tulee yhteenveto, jonka käyt läpi ammattilaisen kanssa.

Terapianavigaattori on osa sote-uudistukseen liittyvillä valtionavustuksilla rahoitettava yhteiskehittämishanketta, johon osallistuu HYKS erityisvastuualue (HUS, Uudenmaan tulevat hyvinvointialueet, Eksote, Kymsote ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä).