Siirry sisältöön

Matala Kynnys mielenterveys- ja päihdepalvelu nuorille ja aikuisille

Nuorten Matala kynnys

Nuorten Matala kynnys -palvelu tarjoaa 13−21-vuotiaille porvoolaisille mielenterveys- sekä päihdepalveluja maksutta ja ilman lähetettä. Tukea ja neuvontaa tarjotaan myös nuorten vanhemmille arjen pulmatilanteissa ja murrosiän tuomissa kasvatushaasteissa.

Tavattuamme nuoren 1−5 kertaa arvioimme tilannetta yhdessä. Tukimuotoina voidaan käyttää yksilö-, perhe- sekä verkostotapaamisia nuoren ja perheen toiveiden mukaan. Tarvittaessa ohjaamme jatkohoitoon ja teemme yhteistyötä mm. terveydenhuollon, sosiaalitoimen, lapsi- ja perhepalveluiden sekä erikoissairaanhoidon kanssa.

Palvelut ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja perustuvat vapaaehtoisuuteen.

Toimi näin

Ajanvaraus puh. 040 676 1363, puhelinaika ma, ti, to ja pe klo 10−11.

Ajanvaraukseton vastaanotto Ohjaamossa keskiviikkoisin klo 12.30−16.

Ajan peruminen/siirto puhelimitse tai tekstiviestillä omalle työntekijälle tai toimistosihteerin numeroon 040 141 7664 ma-pe klo 8−15.

Hyödyllisiä linkkejä

Aikuisten Matala kynnys

Matala kynnys tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja hoitoa mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä kysymyksissä. Palvelut ovat 22 vuotta täyttäneille porvoolaisille, joita huolettaa oma tai läheisen psyykkinen hyvinvointi tai päihteiden käyttö. Palvelut ovat maksuttomia.

Tarjoamme apua lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveyden ongelmiin. Olet tervetullut, kun koet masennusta, ahdistusta, paniikkihäiriötä, tai tarvitset apua vaikeassa elämäntilanteessa. Saat tukea myös, kun olet huolissasi alkoholin, lääkkeiden tai muiden päihteiden liiallisesta tai haitallisesta käytöstä. Muut toiminnalliset riippuvuudet, kuten pelaaminen ja nettiriippuvuus kuuluvat hoitomme piiriin.

Tiimissä työskentelevät psykologi, kolme sairaanhoitajaa ja sosiaalityöntekijä. Sosiaalityöntekijä edistää asiakkaan psyykkistä ja sosiaalista selviytymistä mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä kysymyksissä yksilö-, perhe- ja verkostotyönmenetelmin. Sairaanhoitaja antaa apua lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveyden ongelmiin.

Teemme myös yhteistyötä mm. terveydenhuollon, sosiaalitoimen, lapsi- ja perhepalveluiden ja erikoissairaanhoidon kanssa.

Toimi näin

Täytä ensin Terapianavigaattori. Navigaattorin täyttäminen vie noin 30min, joten varaa itsellesi rauhallinen hetki sen täyttämiseen. Kysymykset kartoittavat oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita. Muista ottaa talteen navigaattorin antaman kahdeksannumeroisen koodin. Ota sen jälkeen yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalvelujen neuvontanumeroon.

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden neuvonta: ma–pe klo 8-11 numerossa 019 520 4527 (ajanvaraus ja uudet asiakkaat). Kokemusasiantuntijan vastaanotolle saat ajan neuvonnan kautta. Ajan peruminen/siirto puhelimitse tai tekstiviestillä omalle työntekijälle tai toimistosihteerin numeroon 040 141 7664, klo 8–15 (myös viranomaisten/yhteistyökumppaneiden yhteydenotot).

Akuuteissa päihdeasioissa ota yhteyttä terveysaseman kiirevastaanottoon (laitosvieroituksen arviot). > Terveysaseman vastaanotot