Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Porvoon neuvoloissa ei ole avovastaanottoja aikavälillä 19.12.2022–15.1.2023.

Lasten, perheiden ja raskaana olevien influenssarokotukset

Lapset, perheet ja raskaana olevat saavat influenssarokotuksen neuvoloissa 7.11. alkaen. Jos perheessä on rokotettavia lapsia, vanhemmat voidaan rokottaa samassa yhteydessä lasten rokotusten kanssa. Rokotuksista voi myös tiedustella terveydenhoitajan puhelinajalla arkisin kello 12–13. Varaa aika:

Äitiysneuvolan palvelut

Äitiysneuvolatoiminnan tavoitteena on turvata raskaana olevan naisen, sikiön ja koko perheen terveys ja hyvinvointi. Äitiysneuvolassa pyritään tunnistamaan mahdollisimman varhain raskausaikaiset ongelmat ja häiriöt, sekä järjestämään tarvittavaa hoitoa, apua ja tukea toiveittesi mukaan.

Käynneillä saat ohjeistusta raskausajan ravitsemuksesta, liikunnasta sekä keskustellaan odottajan voinnista ja raskausajan tuomista muutoksista. Saat myös tietoa raskausajan laboratorio- sekä ultraäänitutkimuksista.

Kumppanisi tai tukihenkilösi on lämpimästi tervetullut käynnille mukaan.

Porvoon äitiysneuvolavastaanotot sijaitsevat Taidetehtaan perhekeskuksessa, Gammelbackassa ja Kevätkummussa.

Toimi näin

Voit varata ajan ensimmäisen käynnin neuvolaan, kun kuukautisesi ovat jääneet pois ja olet tehnyt positiivisen raskaustestin. Ensimmäinen käynti neuvolassa on normaalisti raskausviikolla 8–10.

Raskausaikana neuvolassa ensisynnyttäjällä on keskimäärin 10 ja uudelleensynnyttäjillä 9 käyntiä. Ajankohdat sekä sisällöt vaihtelevat perheen yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Ensimmäisen neuvolakäynnin tulee tapahtua ennen kuudettatoista (16) raskausviikkoa Kela-etuuksien, esimerkiksi äitiyspakkauksen, saamisen takia.

Voit varata ajan keneltä tahansa oman alueesi yhteyshenkilöltä. Yhteystiedot löytyvät sivun oikeasta ylälaidasta.

Isyys tai äitiys tunnustetaan ensisijaisesti neuvolassa

Isyys tai äitiys (naisparin hedelmöityshoidon yhteydessä) tunnustetaan ensisijaisesti äitiysneuvolakäyntien yhteydessä jo ennen lapsen syntymää. Tällöin ei edellytetä erillistä käyntiä lastenvalvojan luona lapsen syntymän jälkeen.