Siirry sisältöön

Alva-talo

Alva-talossa toimii nuorisokoti ja siellä annetaan perhekuntoutuspalveluita porvoolaisille lapsiperheille. Alva-taloon tullaan lastensuojelun kautta.

Alva-talo sijaitsee Ernestasissa, josta nuoret ja perheet pääsevät sujuvasti liikkumaan kouluun, töihin, läheisten luokse ja harrastuksiin.

Henkilöstöä on paikalla ympäri vuorokauden. Tarvittaessa perheet ja nuoret saavat tukea omaan kotiin Alva-talon tutuilta perhetyöntekijöiltä.

Alva-talo on nimetty porvoolaisen kätilön ja lapsiperheiden auttajan Alva Forsiuksen mukaan. Forsius perusti Porvooseen ensimmäisen synnytyssairaalan vuonna 1899 ja vuonna 1914 maamme ensimmäisen yksinäisille äideille suunnatun äiti-lapsi-kodin.

Nuorisokoti

Nuorisokodissa asuu 13–21-vuotiaita porvoolaisia nuoria, jotka eivät voi asua kotonaan joko perheen tai nuoren omien ongelmien takia. Lisäksi Alva-talossa on paikkoja nuorten kiireellisiä sijoituksia varten. Nuoret asuvat nuorisokodissa kuukaudesta jopa vuosiin.

Nuorille tarjotaan mahdollisimman kodinomainen ja turvallinen kasvuympäristö. Alva-talossa on yhteiset säännöt sekä ruokailu-, kotiintulo- ja nukkumaanmenoajat. Nuoret opettelevat arkiaskareita yhdessä tekemällä, ja he saavat myös muuta tukea hankalassa elämäntilanteessa.

Perhekuntoutus

Perhekuntoutuspalveluita tarjotaan porvoolaisille lapsiperheille. Tilanteissa, joissa kriisi tai haasteellinen elämäntilanne heikentää vanhempien mahdollisuuksia vastata lapsen tarpeisiin, on perheellä mahdollisuus asua tilapäisesti Alva-talossa.

Alva-talossa autetaan koko perhettä siten, että lapsista huolehditaan ja he ovat turvassa. Perhe voi hengähtää ja löytää keinoja selviytyä vaikeuksista siten, että se voi useimmiten palata turvallisesti omaan kotiin.

Ota yhteyttä

Ohjaajat puh. 0400 841 394

Vastaava ohjaaja puh. 040 510 4002