Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Lasten, perheiden ja raskaana olevien influenssarokotukset

Lapset, perheet ja raskaana olevat saavat influenssarokotuksen neuvoloissa 7.11. alkaen. Jos perheessä on rokotettavia lapsia, vanhemmat voidaan rokottaa samassa yhteydessä lasten rokotusten kanssa. Rokotuksista voi myös tiedustella terveydenhoitajan puhelinajalla arkisin kello 12–13. Varaa aika:

Lastenneuvolan palvelut

Lastenneuvolassa seuraamme ja edistämme lapsen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kasvua ja kehitystä. Neuvola tukee myös vanhempia turvallisessa, lapsilähtöisessä kasvatuksessa ja lapsen hyvässä huolenpidossa sekä parisuhteen hoitamisessa.

Porvoon lastenneuvolan vastaanotot sijaitsevat Taidetehtaan perhekeskuksessa, Gammelbackassa ja Kevätkummussa.

Tarjoamme säännöllisiä terveystarkastuksia alle kouluikäiselle lapselle suositusten mukaisesti. Lapsi saa neuvolassa rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset. Lisäksi voit tarvittaessa ottaa yhteyttä neuvolaan muulloinkin.

Neuvolassa pyrimme havaitsemaan lapsiperheen tuen tarpeet mahdollisimman varhain ja järjestämään tukea ja apua.

Neuvolan henkilökunnan lisäksi perheen tukena on joukko muita ammattilaisia, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä. Lapsen kehitystä ja perhettä tukevat tarpeiden mukaan

  • psykologit
  • puheterapeutit
  • toimintaterapeutit
  • ravitsemussuunnittelija
  • fysioterapeutit
  • erityislastentarhaopettajat
  • sosiaalityöntekijät
  • perhetyöntekijät.

Toimi näin

Yhteyshenkilösi lastenneuvolaan on terveydenhoitaja, joka määräytyy lapsen asuinosoitteen mukaan. Voit varata ajan määräaikaistarkastukseen tai muuhun neuvolakäyntiin suoraan perheen omalta hoitajalta.

Sähköinen ajanvaraus

Voit varata ajan sähköisesti 1-, 1,5-, 2-, 3- ja 6-vuotiaiden lasten määräaikaistarkastuksiin.

Kirjaudu sähköiseen ajanvaraukseen verkkopankkitunnuksilla. Huoltaja voi asioida alle 18-vuotiaan lapsensa puolesta sähköisessä ajanvarauspalvelussa. Huoltaja kirjautuu palveluun omilla tunnuksillaan.

Valitse Lapsen tiedot -linkki ja sen jälkeen valitse lapsi, kenelle haluat varata ajan. Huoltajan oikeus käsitellä lapsen tietoja tarkistetaan väestötietojärjestelmästä.