Siirry sisältöön

Suun terveydenhuollon palvelut:

 • ennaltaehkäisevä hoito
 • perushammashoito
 • rajoitettu erikoishammashoito
 • ensiapu äkilliseen särkyyn, tulehdukseen ja tapaturman tai muun kiireellisen syyn vuoksi.

Erikoishammaslääkäripalvelut:

 • oikomishoito
 • suukirurgia

Erikoishammaslääkärin hoitoon pääset lähetteellä.

Ajanvaraus ja peruminen

Hammashoidon keskitetty ajanvaraus toimii arkisin klo 8–15. Voit peruuttaa varatun ajan milloin vain jättämällä viestin ajanvarausnumeron vastaajaan. Aika tulee perua viimeistään 24 tuntia ennen sovittua vastaanottoaikaa. Peruuttamattomasta poisjäännistä veloitamme kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä hinnaston mukaisen maksun.

Jos olosi on flunssainen tai tunnet itsesi muulla tavalla kipeäksi, peruthan ajanvarauksesi hammashoitolaan. Kiireisessä hoidontarpeessa soita keskitettyyn ajanvaraukseen.

Hammashoitolat

Porvoon kaupungilla on kaksi hammashoitolaa:

 • Lyseonpuiston hammashoitola, Rauhankatu 2
 • Näsin hammashoitola, Askolinintie 1.

Tekstiviestipalvelu

Saat tekstiviestimuistutuksen varaamastasi ajasta päivää ennen hoitoaikaa. Ajanvaraus on sitova. Jos myöhästyt yli 15 minuuttia, laskemme ajanvarauksesi käyttämättömäksi ja veloitamme asiakasmaksun kaikilta yli 18-vuotiailta asiakkailtamme.

Sujuvan suuklinikan ajanvarauksista saat kolme tekstiviestiä. Ensimmäinen tekstiviesti tulee heti ajanvarauksen yhteydessä ja toinen vuorokautta ennen ajanvaraustasi. Kolmas viesti tulee puoli tuntia ennen alustavaa ajanvarausta ja antaa sinulle tarkennetun hoitoajan.

Huomioithan, että tekstiviestipalvelu on lisätoiminto, johon ei voi aina luottaa. Annettu ajanvaraus pätee aina, vaikka et saisikaan tekstiviestiä.

Päivystys

Arkisin klo 8–16 kiireellinen hammashoito on saatavilla Näsin hammashoitolassa. Kiireelliseen hammashoitoon hakeudutaan ensisijaisesti soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen puh. klo 8–15. puh. 019 5600 401.

Virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä, kiireellinen hammashoito on saatavilla Puistosairaalassa (Stenbäckinkatu 11) Helsingissä klo 16–21 ja klo 9–21. Virka-ajan ulkopuoliseen kiireelliseen hammashoitoon hakeudutaan aina soittamalla ensin puh. 09 4717 1110 iltaisin klo 14–21 tai viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8–21.

Suusairauksien yöpäivystys toimii päivittäin klo 21–08 Meilahden siltasairaalassa, osoitteessa Haartmaninkatu 4, 00290 Helsinki. Sisäänkäynti Haartmanin sairaalan yhteispäivystyksen ovesta.

Hoitoon hakeudutaan Päivystysavun hoidontarpeen arvioinnin kautta, puh. 116 117.

Päivystyksemme toimii lääketieteellisen kiireellisyysperiaatteen mukaisesti.

Tunnista kiireellisen hoidon tarve:

 • Kova särky hampaissa tai leukojen alueella (särky on kestänyt parista tunnista pariin päivään, särkylääke ei auta, särky häiritsee elämää, et voi nukkua tai syödä, olet työkyvytön)
 • Leukojen alue (turvotusta, kuume on merkki tulehduksesta, suun avaaminen on vaikeaa tai se aukeaa alle kahden sormen leveydeltä)
 • Tapaturmat (murtumat, hammas on siirtynyt paikaltaan, pehmytkudosvammat)

Ota yhteyttä hammashoitoon myös, jos: hammas aristaa tai tummuu, hammas tulee kuumalle araksi tai hampaan kohdalle ikeneen tulee märkäpatti.

Hammashoitolan vaihto

Voit kerran vuodessa vaihtaa terveyskeskuksen, jossa suun terveyttäsi hoidetaan. Mikäli vaihdat terveyspalvelut toiseen kuntaan siirtyvät myös hammashoidon palvelut tuonne valittuun kuntaan. Eli valintaa ei voi tehdä vain pelkästä hammashoidosta esim. siten, että kävisi Porvoossa hammashoidossa ja muuten terveyspalveluita käyttää toisessa kunnassa.

Porvoon kaupungin sisällä voi ilman erillistä ilmoitusta vaihtaa hoitolaa hammashoidossa.

Toisen puolesta asiointi

Kun asioit toisen 15 vuotta täyttäneen henkilön puolesta, sinulla on oltava siihen kyseisen henkilön allekirjoittama kirjallinen suostumus. Kirjallisella suostumuksella voit esimerkiksi varata vastaanottoajan hänen puolestaan.

Hoitoon pääsy (T3-aika)

T3-aika tarkoittaa kolmatta vapaata aikaa ja mittaa jonotusaikoja terveydenhuollon ammattilaiselle. Aikaan lasketaan kiireettömät ajat, joilla tarkoitetaan kaikkia ei-päivystysaikoja. Uusimmat T3-mittaukset on tehty viikolla 52/2022:

 • hammaslääkärille 92 päivässä
 • suuhygienistille, tällä hetkellä jonon kautta suuhygienisteille
 • Sujuva suuklinikan vastaanotolle 65 päivässä.