Siirry sisältöön

Kotikuntoutus

Kotikuntoutuksella tarkoitetaan kuntoutujan kotona tapahtuvaa kuntoutusjaksoa, joka on ajallisesti rajattu, suunniteltu ja tavoitteellinen.

Kuntoutujana luot itse tavoitteet, jotka liittyvät toimintakykysi vahvistamiseen sekä omassa kodissa että sen ulkopuolella. Tärkeintä on oma motivaatiosi kuntoutua.

Asiakkaaksi kotikuntoutukseen

Kotikuntoutukseen ohjaudutaan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen kautta esimerkiksi sairaalasta tai kuntoutusosastoilta kotiuduttaessa tai mikäli kotona huomataan toimintakyvyn heikentymistä arjen toiminnoissa. Lisäksi kotikuntoutus tekee ennaltaehkäisevää arviointia ja ohjausta ikääntyneen palvelutarvetta kartoitettaessa.

Kotikuntoutuksen sisältö

Kotikuntoutuksen fysio-, toimintaterapeutti tai ravitsemussuunnittelija tekee luoksesi arviokäynnin, jonka pohjalta teemme yhdessä kuntoutumissuunnitelman. Olennaista on oma arviosi toimintakyvystäsi ja oman tavoitteen asettaminen kuntoutumiselle. Tavoitteena voi olla vaikkapa päästä helpommin ylös sängystä, kulkea rappusia tai päästä itsenäisesti kauppaan ja valmistaa ruokaa.

Kotikuntoutuksen tarkoituksena on tukea itsenäistä arjessa pärjäämistä. Asuinympäristön toimivuuden tarkastelu ja arkea helpottavien apuvälineiden lainaus on osa turvallista arkea. Tavoitteena on mahdollistaa sinulle mielekäs ja sujuva arki omassa kodissa.

Hinnat

Palvelutarpeenarviointi, apuvälinepalvelut ja asunnon esteettömyyden arviointi ovat kaikille maksuttomia. Säännöllisen kotihoidon, omaishoidon sekä tehostetun palveluasumisen asiakkaille palvelut ovat maksuttomia.

  • Kuntoutus-, ohjaus- tai neuvontakäynti 11,80 €/kerta
  • Viikkohinta 20,60 €/viikko jos kuntoutuskäyntejä on kaksi tai useampia viikossa

Huom! Palvelu kerryttää maksukattoa.

Ota yhteyttä

Kotikuntoutus, puh. 040 676 7866

ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-14

Lisätietoja myös