Siirry sisältöön

Ravitsemusterapia

Ravitsemusterapia on terveyden edistämistä ja sairauksien hoitoa ja ennaltaehkäisyä ruokailun avulla. Palvelua antaa Porvoossa kaksi ravitsemussuunnittelijaa, jotka ovat laillistettuja ravitsemusterapeutteja.

Ravitsemusterapiasta saat apua silloin, kun sairauden hoito tai sairastumisen riski vaatii syömiseen liittyviä muutoksia tai syöminen tuottaa muita vaikeuksia arjessa.

Ravitsemusterapiassa selvitetään syömistottumuksesi, arvioidaan ravitsemustilasi ja määritetään ravinnonsaantisi. Elämäntilanteeseen ja sairauteen sopiva ruokavalio suunnitellaan käytännönläheisesti yhdessä sinun kanssasi.

Hyödyt ravitsemusterapiasta erityisesti, jos:

  • kamppailet yli- tai alipainon tuomien terveysongelmien kanssa
  • olet sairastunut pitkäaikaissairauteen, joka vaatii ruokavaliohoitoa, esimerkiksi keliakia, tulehdukselliset suolistosairaudet, munuaissairaudet tai diabetes
  • toiminnalliset vatsavaivat haittaavat arkeasi
  • ravinnonsaantisi on heikentynyt esimerkiksi valikoivuuden, syömishäiriön, allergian, erityisruokavalion tai heikon ruokahalun vuoksi.

Hakeutuminen vastaanotolle

Ravitsemussuunnittelijan vastaanotolle tarvitset terveyskeskuksen lääkärin tai hoitajan lähetteen. Kun olet saanut lähetteen, voit varata ajan vastaanotolle suoraan ravitsemussuunnittelijalta.

Avo- ja vastaanottopalvelut, puhelinaika ti-pe klo 13-14

Sonja Toijonen, ravitsemussuunnittelija

Vanhus- ja vammaispalvelut, ei erillistä soittoaikaa eikä lähetettä tarvita