Terveyskeskus

Huom!

Terveyskeskuksen palveluita supistetaan 22.12.2021–7.1.2022 välisellä ajalla, sillä terveysaseman henkilökuntaa siirretään koronajäljitykseen liittyviin työtehtäviin. Kiireettömiä ajanvarausaikoja joudutaan perumaan, mutta terveysaseman puhelinpalvelu, kiireellisen hoidon vastaanotto, hengitystieinfektiovastaanotto sekä omatiimi-palvelu toimivat edelleen normaalisti.

Niille kiireettömän ajan varanneille, joiden aika joudutaan perumaan ja siirtämään eteenpäin tarjotaan mahdollisuutta varata korvaava aika lääkärikeskus Fenixistä. Tämä koskee siis vain asiakkaita, joiden aika on jouduttu perumaan. Lääkärikeskus FenixIstä ollaan yhteydessä näihin asiakkaisiin. Asiakkaiden ei pidä itse ottaa yhteyttä Feniksiin.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti

Sosiaali- ja terveystoimen toimipisteissä on toistaiseksi voimassa vahva kasvomaskisuositus. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä, jos sille on terveydellinen este, tai asiakas on alle 12-vuotias. Palvelutaloissa ja kuntoutusosastoilla kasvomaskia edellytetään kuitenkin jo yli 7-vuotiailta vierailta.


Korona

Epäiletkö koronavirustartuntaa, toimi näin

Kaupungin koronasivusto

Koronarokotukset

Valtaosa sosiaali- ja terveyspalveluista jatkuu toistaiseksi, eikä varattuja aikoja peruta. Saavu vastaanotolle mieluiten yksin, ilman saattajaa tai perheenjäseniä.


Terveyskeskuksen ajanvaraus

Hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus  (muut kuin korona-asiat) puh. 019 520 4351, arkisin klo 8–15.30. Käytössä on takaisinsoittopalvelu klo 15 saakka. 

• Saat ajanvarauksen ja muistutuksen sekä tarkennetun vastaanottoajan tekstiviestillä.

  1. tekstiviesti ajanvaraushetkellä.
  2. tekstiviesti vuorokautta ennen tehtyä ajanvarausta.
  3. tekstiviesti 30 minuuttia ennen vastaanottoajan alkua.

• Vastaanottoaikaasi ei ole varattu tietylle lääkärille tai hoitajalle.

• Kun saavut Näsin terveyskeskukseen hoitajan tai lääkärin vastaanotolle, tule sisään pääoven kautta ja ilmoittaudu ilmoittautumislaitteella. Voit ilmoittautua viivakoodillisella henkilökortilla, kelakortilla, ajokortilla tai näppäilemällä henkilötunnuksesi. Laite opastaa sinut odottamaan oikeaan paikkaan.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin toimintamalliin liittyen

Terveyskeskuksen kiireettömän hoidon odotusaika (T3 viikolla 3/2022):

  • lääkärille 51 vrk

Älä tule sairaana vastaanotolle

Peruthan aikasi, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä, kuumetta, haju- ja makuaistin menetystä tai jos sinulla on vatsakipua ja/tai ripulia tai olet ollut lähikontaktissa koronavirusinfektioon sairastuneeseen tai jos olet ollut matkalla ulkomailla 2 viikon sisällä.

Ajan peruminen

Ajan voi perua soittamalla hoidon tarpeen arviointi- ja neuvontanumeroon, puh. 019 520 4351. Soittaessa valitse vaihtoehto ”ajan peruminen” ja jätä puheviesti vastaajaan. Vastaajaan voi jättää viestin 24/7.

Aika tulee perua viimeistään 24 tuntia ennen sovittua vastaanottoaikaa. Peruuttamattomasta poisjäännistä veloitetaan 18 vuotta täyttäneiltä hinnaston mukainen maksu.
Asiakasmaksut


Tee Omaolon oirearvio

Omaolon oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Lue lisää, mitä Omaolon oirearvioita on käytössä Porvoossa.

Myös Terveyskirjastosta saat apua arviointiin, sekä omahoito-ohjeita.


Omahoitolomake

Tulosta ja täytä lomake pyydettäessä ennen vastaanotolle tuloa

Omahoitolomake