Toukovuori

Vain muutaman kilometrin päähän Porvoon keskustasta kaakkoon rakennetaan noin 1400 asukkaan Toukovuorta, jossa luonto luo omaa rauhaa ja valintoja ohjaavat kestävän kehityksen periaatteet. 

Lähimmät kaupat palvelevat Kevätkummun asuinalueella, jonne tulee pyörällä matkaa vajaat 1,5 km. Autolla matkaa kertyy noin 2,5 km.

Toukovuori on luonnosta nauttivalle oiva asuinalue. Osalta omakotitonteista pääsee talvella suoraan omalta pihalta hiihtoladulle, sillä suosittu Humlan ulkoilureitti kulkee aivan Toukovuoren pohjoisimpien tonttien takana. Alueen eteläosasta on kauniit näköalat Stensbölenlahdelle ja Sikosaareen. Toukovuoren läheisyydessä on Ekuddenin luontopolku ja Ruskiksen luonnonsuojelualue lintutorneineen.

Toukovuoren alue on suunniteltu kokonaisvaltaisesti energiatehokkuuden lähtökohdista kaavoitusta myöten. Myös asukkaat voivat valinnoillaan vaikuttaa omaan energian kulutukseensa, mikä maksaa itsensä takaisin mm. pienempinä sähkö- ja lämpökustannuksina. Toukovuori on ensimmäinen asuinalue, jossa liikenne on suunniteltu siten, että liikkumisesta syntyvä hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni.

Vapaiden omakotitonttien ajankohtainen tilanne

Asemakaava ja rakennustapaohjeet

Tontin ostaja tai vuokralainen sitoutuu noudattamaan asemakaavaa ja rakennustapaohjeita. Tutustuthan niihin huolellisesti jo ennen tontin hakemista. Asemakaavassa kerrotaan, kuinka paljon rakennusoikeutta kullakin tontilla on ja montako kerrosta taloon saa rakentaa. Rakennustapaohjeissa annetaan tarkkoja ohjeita ja määräyksiä muun muassa rakennusten ulkonäöstä, värityksestä ja ulkopintojen materiaaleista sekä ergiansäästömahdollisuuksista.  

Energiatehokkaita ratkaisuja

Energiatehokkuus tarkoittaa muun muassa Porvoon vihreän kaukolämmön hyödyntämistä, laadukkaita kevyen liikenteen kulkuyhteyksiä, joukkoliikennettä, passiivisen aurinkoenergian käyttöä rakentamisessa, varautumista sen myöhempään käyttöön sekä puurakentamisen suosimista. Toukovuoren uudella asuinalueella voi toteuttaa kaikki edellä mainitut energiatehokkuuden elementit.

Maaperä

Osalla alueen tonteista on savea. Talon perustaminen saattaa edellyttää paaluttamista. Savipohjaisten tonttien erityisolosuhteista on lisätietoja maaperätutkimussivulla.

Muuta

Tonteille 6009-1 ja 2 on myönnetty poikkeamislupapäätös joistakin asemakaavan määräyksistä. Tutustu poikkeamislupapäätökseen.

Kaupunkikehityslautakunta päätti myöntää poikkeamisluvan tontille 6012-6 joistakin asemakaavan määräyksistä. Tutustu poikkeamislupapäätökseen.