Siirry sisältöön

Unohdetut avaimet – The Forgotten Keys

Yhteisötaideprojekti osallisti taiteen tekemiseen

Kesäkuun alussa porvoolaiset ja sipoolaiset saattoivat osallistua julkisten taideinstallaatioiden luomiseen. The Forgotten Keys (suom. Unohdetut avaimet) -työpajoissa koottiin yhteen henkilökohtaisia tunteita liikkuvaksi taideinstallaatioksi.

Viisi eritaustaista ja monikielistä taiteilijaa kokoontui yhteen ja järjesti työpajoja 1.–12. kesäkuuta yhdessä porvoolaisten ja sipoolaisten kanssa luomalla julkisia taideinstallaatioita. Nämä pop-up-työpajat järjestettiin julkisilla paikoilla sekä kuntien keskusta-alueilla että kylissä.

Taiteilijakollektiiviin kuuluu draamataiteilija ja ohjaaja Jordy Valderrama, kuvataiteilija ja taidekasvattaja, Emma Hovi, kuvataiteilija ja kuraattori Terese Kühl, valokuvaaja Riband Kurd ja koreografi ja multimediataiteilija Beniamino Borghi.

Taidetyöpajoissa valmistuneet taideinstallaatiot ovat nähtävissä Walter Runebergin veistoskokoelman sisäpihalla (Aleksanterinkatu 5, Porvoo) 20.6.-28.8.2022. Vapaa pääsy.

Tutustu myös valokuvanäyttelyyn ja videoteokseen

Taidetyöpajojen lisäksi järjestetään valokuvanäyttely, joka on avoinna Galleria Vanha Kappalaisentalon piha-aitassa 2.6. – 28.8. ti-su klo 10-16 (Välikatu 13, Porvoo). Valokuvaaja Riband Kurdin The Forgotten Keys -näyttely piha-aitassa esittelee valikoituja hetkiä ympärillämme olevien ihmisten jokapäiväisestä elämästä.

– Valokuvien avulla haluan puhua siitä, mitä tunnen, kuinka tunnen koti-ikävää tai yksinäisyyttä uudessa maailmassamme, Riband Kurd kertoo.

Projektiin kuuluu myös videoteos, joka on esillä Taidetehtaan yläaulassa ajalla 14.-23.6. (ti-pe 10-18, la-su 11-16).

Kiertuekalenteri – The Forgotten Keys -työpajat:

1.6. klo 12-15 Porvoo, Galleria Vanha Kappalaisentalo
5.6. klo 12-14 Sipoo, Box Café & Grill
9.6. klo 17-18 Sipoo, Artborg, Nikkilä
10.6. klo 12-15 Porvoo, Kokonniemi maauimala
11.6. klo 09-12 Porvoo, Pellingin kesätori
12.6. klo 12-13.30 Porvoo, Runebergin Puisto
12.6. klo 14-15 Porvoo, Kulttuuritalo Grand

Työpajat ja valokuvanäyttely järjestetään yhteistyössä Globe Art Point ry:n, Porvoon kaupungin ja Sipoon kunnan kanssa. Globe Art Point tukee ulkomaalaistaustaisten taiteilijoiden työskentelyä Suomessa. Projekti on osa Globe Art Pointin GAP LAB SVENSKFINLAND-hanketta, jota tukevat Svenska Kulturfonden ja Kulttuuri Kylässä – Kultur i byn -hanke.