Siirry sisältöön
korona -

Nyt myös 70–79-vuotiaat porvoolaiset voivat saada neljännen koronarokotuksen

Sähköinen ajanvaraus on auennut ja ensimmäisiä aikoja on tarjolla jo tällä viikolla.

Kuvateksti Korona Covid-19.

Porvoon kaupunki ryhtyy tarjoamaan neljättä koronarokoteannosta tietyille väestöryhmille. Ensin vuorossa ovat 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. Ajanvaraus on auki.

Porvoossa noudatetaan THL:n suositusta tarjota neljänsiä rokotuksia portaittain henkilöille, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille seuraavassa järjestyksessä:

  1. 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin
  2. 18–69-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat ja 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin.

Porvoossa aloitetaan ryhmän 1 rokotukset 19.7. Seuraavana vuorossa olevien ryhmien rokotusaikataulusta tiedotetaan erikseen.

Sähköinen ajanvaraus on auennut osoitteessa koronarokotusaika.fi. Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, voit varata ajan myös puhelimitse puh. 040 1455 000. Rokotukset annetaan Näsin terveyskeskuksessa osoitteessa Askolinintie 1. Neljänsiä rokotteita annetaan toistaiseksi vain ajanvarauksella.

Voit saada neljännen rokoteannoksen, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos olet saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, et tarvitse tehosteannosta nyt.

Myös 1., 2. ja 3.annoksia on edelleen saatavilla sekä 4. annoksia jo aiemmin rokotettavien piiriin kuuluville.