Abien penkkariajelu ja vanhojen tanssit voidaan järjestää koronatilanteesta huolimatta
Koronatilanne jatkuu Porvoossa aikaisempien viikkojen kaltaisena. Keskiviikkoaamun mennessä vahvistettuja koronatartuntoja oli todettu 259 kappaletta.
llmaantuvuusluku on kahden edellisen viikon laboratoriovahvistettujen tartuntojen perusteella 3070,1.
– Näyttää siltä, että olisimme saavuttaneet epidemian huipun ja toivotaan, että tilanne rauhoittuu lähiviikkoina. Iso kiitos kaupunkilaisille, että he ovat toimineet vastuullisesti ja järkevästi, tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund sanoo.
Westerlund muistuttaa, ettei koronatartunnan varmistamiseksi tarvitse käydä laboratoriotestissä.
– Jos koronakotitesti näyttää positiivista tulosta, niin siihen voi pääsääntöisesti luottaa. Laboratoriotesteihin ohjataan vain riskiryhmät ja sote-henkilöstö, Westerlund sanoo.
Ajankohtaiset, kuntakohtaiset koronaohjeistukset löytyvät kaupungin verkkosivulta: Tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä
Koronarokotukset siirtyvät Näsin terveysasemalle helmikuussa. Viimeinen koronarokotuspäivä Kokonhallilla on torstai 3. helmikuuta.
– Porvoolaiset ovat hienosti hakeneet rokotuksia, ja tällä hetkelläkin vapaita rokotusaikoja tarjolla. Tällä viikolla myös walk in -rokotuksia järjestetään Kokonhallilla, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.
Yli 12-vuotiaista porvoolaisista ensimmäisen rokotteen on saanut 89,6, toisen 86,9 ja kolmannen 55,6 prosenttia.
Lukiolaisten vuoden tärkeimmät juhlat järjestetään terveysturvallisesti
Abiturienttien penkkariajelut järjestetään 10. helmikuuta. Vanhojen tanssit järjestetään Urheiluhallilla ilman yleisöä 17. helmikuuta. Tanssit striimataan kotiväenkin nähtäväksi. Seuraavana päivänä ”vanhat” tanssivat lukion ensimmäisen vuosiluokan opiskelijoille.
– Sekä penkkariajelu että Vanhojen tanssit järjestetään luonnollisesti terveysturvallisesti kasvomaskien kanssa ja etäisyyksiä noudattaen. Mutta on hienoa, että nämä lukiolaisille todella tärkeät ja ikimuistoiset tapahtumat voidaan järjestää koronatilanteesta huolimatta, sivistysjohtaja Sari Gustafsson sanoo.
Lähestyvien ylioppilaskirjoitusten vuoksi Gustafsson toivoo abiturienttien ja lukiolaisten kuitenkin muistavan juhlia vastuullisesti.
– Juhlahumun keskellä on hyvä muistaa terveysturvallisuus, ettei sairastu lukuloman tai pahimmillaan kirjoitusten aikana, sivistysjohtaja Sari Gustafsson muistuttaa.
Vakassa sairauspoissaolot vaikuttavat toimintaan
Varhaiskasvatuksessa henkilöstön ja lasten sairaspoissaolot ovat johtaneet siihen, että aukioloaikoja on jouduttu supistamaan siten, että vanhempia on pyydetty hakemaan lapsia kotiin iltapäivällä normaalia aikaisemmin. Tarvittaessa lapsiryhmien toimintoja yhdistetään ja henkilöstöä ja lapsia siirretään toisiin ryhmiin.
– Mutta toistaiseksi olemme näillä toimilla ja sijaisten palkkauksella saanet arjen sujumaan, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa.