Siirry sisältöön

Ajanvaraus 18–59-vuotiaiden kolmannelle koronavirusrokotukselle avautuu maanantaina 20. joulukuuta kello 12

18–59-vuotiaiden kolmannen koronavirusrokotuksen ajanvaraus avautuu ensi maanantaina 20. joulukuuta klo 12. Rokotukset aloitetaan 28. joulukuuta. Myös ajanvaraus riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten koronavirusrokotuksiin on avattu.

18–59-vuotiaiden kolmannen koronavirusrokotuksen ajanvaraus avautuu ensi maanantaina 20. joulukuuta klo 12. Rokotukset aloitetaan 28. joulukuuta.

Myös ajanvaraus riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten koronavirusrokotuksiin on avattu.

Rokotukset aloitetaan 29.12.2021. Lapsille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty.

Ajanvaraus tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti www.koronarokotusaika.fi. Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. 

 – Sähköisessä ajanvarauksessa näkyy vielä rokotuspaikkana Näsin terveysasema. Nämä ajanvaraukset siirretään 28.12. alkaen Kokonhalliin automaattisesti, eikä asiasta tarvitse huolestua. Ennen rokotusta lähetettävässä muistutus-tekstiviestissä paikka on korjaantunut oikein Kokonhalliksi, kehittämispäällikkö Katja Blomberg sanoo.

Kolmannen koronavirusrokotteen voi ottaa aikaisintaan viisi kuukautta kakkosannoksen jälkeen. Poikkeuksena ovat vakavasti immuunipuutteiset, joille suositellaan kolmatta rokotetta kaksi kuukautta toisen rokotteen jälkeen.

Riskiryhmiin kuuluville lapsille suositellaan koronavirusrokotusta

THL suosittelee riskiryhmiin kuuluville lapsille koronavirusrokotusta. Riskitekijöitä ovat THL:n mukaan muun muassa: krooninen munuaissairaus, ylipaino, Downin oireyhtymä, tyypin 1 ja 2 diabetes ja säännöllistä lääkitystä vaativa astma.

Jos lapsi ei ole kykenevä päättämään hoidostaan itse, rokotuspäätökseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Suostumuslomake löytyy Porvoon kaupungin verkkosivuilta www.porvoo.fi/koronarokotukset sivun alaosan linkkivalikoimasta.  Suostumuskaavake on täytettävä etukäteen ja otettava mukaan rokotuspaikalle. Myös lapsen Kela-kortti tai muu henkilökortti tulee ottaa mukaan rokotukseen.

Muita kuin riskiryhmiin kuuluvia alle 12-vuotiaita ei toistaiseksi rokoteta Suomessa. 

Viimeiset walk in -rokotukset Näsin terveysasemalla

Viimeiset walk in -rokotus ilman ajanvarausta (1. tai 2. rokoteannos) järjestetään Näsin terveysasemalla seuraavasti:

  •  la 18.12. klo 9–15.30
  • ke 22.12. klo 16–19.30