Siirry sisältöön
ajanvaraus -

Ajanvaraus influenssarokotuksiin aukeaa 10.10.

Porvoon kaupunki aloittaa rokotukset kausi-influenssaa vastaan 8.11.2022. Sähköinen ajanvaraus avataan 10.10. kello 10. Aikoja annetaan tarvittaessa myös puhelimitse.

henkilö niistää nenänsä paperinenäliinaan.

Suosittelemme, että otat influenssarokotuksen marras-joulukuussa. Rokotusaikoja on hyvin tarjolla.

Yleisenä rokotuspaikkana toimii Näsin terveyskeskus osoitteessa Askolinintie 1. Lastenneuvola rokottaa alle kouluikäiset ja kouluterveydenhuolto koululaiset. Kotihoito rokottaa omat asiakkaansa.

Kuka saa maksuttoman influenssarokotteen?

Saat maksuttoman influenssarokotteen, jos influenssa aiheuttaa terveydellesi oleellisen uhan, tai jos terveydellesi on merkittävää hyötyä rokotuksesta.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja

 • Raskaana olevat
 • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
 • Alle 7-vuotiaat lapset
 • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
 • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
 • Henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vankeinhoitolaitoksissa ja vastaanottokeskuksissa
 • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon.

Ilmainen influenssarokotus voidaan antaa myös sinulle, jonka lähipiirissä on vakavalle influenssalle erityisen alttiita henkilöitä.

Vakavalle influenssalle erityisen alttiita henkilöitä ovat

 • voimakkaasti immuunipuutteiset ja muut vakavasti sairaat henkilöt
 • perussairaat ja huonokuntoiset 65 vuotta täyttäneet
 • alle 6 kuukauden ikäiset vauvat
 • raskaana olevat.

Muut rokotukset kätevästi samalla käynnillä

Jos kuulut väestönryhmään, jolle annetaan tehosterokote koronaa vastaan, voit saada koronarokotteen influenssarokotuksen yhteydessä. Varaa tällöin aika influenssarokotukseen ja pyydä koronarokotetta käynnin yhteydessä. Sinun ei siis tarvitse varata erillistä aikaa koronarokotukseen.

Voit saada myös pneumokokkirokotteen samalla käynnillä. Varaa siinä tapauksessa aika influenssarokotukseen puhelimitse (040 1455 000) ja pyydä samalla resepti pneumokokkirokotteelle. Nouda pneumokokkirokote apteekista ja ota se mukaan rokotuskäynnille. Pneumokokkirokotetta ei tarvitse uusia tai tehostaa.

Lasten, perheiden ja raskaana olevien rokotukset

Lapset, perheet ja raskaana olevat saavat influenssarokotuksen neuvoloissa 7.11. alkaen. Jos perheessä on rokotettavia lapsia, vanhemmat voidaan rokottaa samassa yhteydessä lasten rokotusten kanssa. Rokotuksista voi myös tiedustella terveydenhoitajan puhelinajalla arkisin kello 12–13.

Koululaisten ja opiskelijoiden rokotukset oppilaitoksissa

Koululaiset ja opiskelijat varaavat rokotusajan oppilaitoksensa terveydenhoitajalta.

Alaikäinen voi itse päättää rokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Jos lapsi ei pysty itse päättämään rokotuksesta, rokotteen ottamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus.