Siirry sisältöön

Kaikki koronarokotukset siirtyvät Kokonhallille 28. joulukuuta alkaen

Kaikki ajanvarauksella annettavat koronavirusrokotukset siirtyvät annettavaksi Kokonhallille (Jääkiekkotie 3) tiistaista 28. joulukuuta alkaen.

Kaikki ajanvarauksella annettavat koronavirusrokotukset siirtyvät annettavaksi Kokonhallille (Jääkiekkotie 3) tiistaista 28. joulukuuta alkaen.

Näsin terveysasemalla annetaan viimeiset rokotukset keskiviikkona 22. joulukuuta niille, joilla on kyseiselle päivälle varattu rokotusaika. Tämän jälkeen siellä ei anneta koronavirusrokotuksia. Myös joulukuun viimeinen walk in -rokotuspäivä on 22. joulukuuta.

 – Kokonhallilla on aikaisemmin annettu muun muassa influenssarokotuksia suurille väkijoukoille, ja kokemukset ovat olleet hyvät. Katsoimme, että nyt kun 18–59-vuotiaille tarjotaan mahdollisuus kolmanteen koronavirusrokotukseen, tarvitsemme näin laajalle ikäryhmälle Näsin terveysasemaa suuremmat tilat käyttöömme, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

 – Tämä tietenkin tarkoittaa, että Kokonhallista joudutaan perumaan seurojen ja joukkueiden harjoitusvuoroja, ja olemme tästä hyvin pahoillamme. Mutta valitettavasti muita yhtä hyvä ja suuria tiloja ei Porvoossa ole käytössämme, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa.

Kokonhallista varataan rokotusten käyttöön kolmannes liikuntasalin tiloista sekä muita oheistiloja. Rokotukset toteutetaan arkipäivisin ja ainakin tammikuun aikana myös lauantaisin (8. tammikuuta, 15. tammikuuta sekä 22. tammikuuta).

 – Osa Kokonhallin harjoitusvuoroista joudutaan perumaan ainakin maaliskuun loppuun. Pyrimme järjestämään peruutetuille vuoroille korvaavia tiloja, ja aloitamme seurojen kanssa välittömästi keskustelun siitä, miten voisimme korvaavia harjoitusvuoroja järjestää, liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström sanoo.

Ajanvaraus yli 18-vuotiaiden kolmannelle rokotuskerralle aukeaa 20. joulukuuta

THL on suositellut kolmatta koronvirusrokotetta yli 18-vuotiaille. Ajanvaraus kolmannelle rokotuskerralle avataan 20. joulukuuta. Kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.

 – Tämänhetkisten suositusten mukaan kolmannen koronrokotteen voi ottaa aikaisintaan viisi kuukautta kakkosannoksen jälkeen. Poikkeuksena vakavasti immuunipuutteiset, joille suositellaan kolmatta rokotetta kaksi kuukautta toisen rokotteen jälkeen, palvelupäällikkö Heli Sjöblom sanoo.

 – Tämän vuoksi rokotukset tulevat porrastumaan kuin itsestään. Rokotteita riittää myös kaikille halukkaille, meillä on mahdollisuus antaa päivässä noin tuhat rokotetta, Sjöblom toteaa.

Porvoossa on valmius aloittaa myös koronavirusrokotukset 5–11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien osalta, kunhan THL on linjannut riskiryhmäläiset.

Paikan päällä on opastus rokotukseen saapuville.

Paikoitustilaa löytyy Kokonhallin ja Jäähallin välisellä alueella sekä tämän alueen takana käytössä olevalla P-alueella Pääskytien koululle päin.                           

Ajanvaraus ensisijaisesti sähköisesti

Koronavirusrokotukset Kokonhallilla 28.12.2021 alkaen ajanvarauksella arkisin pääsääntöisesti klo 8–20 välisenä aikana ja lauantaisin klo 8–16.

Huom! Perjantaina 31.12.2021 klo 8–12, loppiaisena 6. tammikuuta 2022 ei rokotuksia.

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi tai jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu.