Siirry sisältöön

Koronarokotteen tehosteannoksia uusille kohderyhmille syksyn aikana

Kaikki 65 vuotta täyttäneet, aikuiset riskiryhmiin kuuluvat sekä voimakkaasti immuunipuutteiset nuoret ja aikuiset voivat saada koronarokotteen tehosteannoksen syksyn aikana. Toivomme, että otat koronarokotteen tehosteannoksen ja influenssarokotteen samalla käynnillä.

Porvoon kaupunki jakaa uusia koronarokotusten tehosteannoksia

  • kaikille 65 vuotta täyttäneille
  • 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville
  • voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Ei ole väliä, kuinka monta rokotetta olet aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa olet sairastanut koronan. Edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta tulee kuitenkin olla vähintään kolme kuukautta
Tehosterokote voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella, esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Porvoon kaupunki on jo aloittanut tehosteannosten antamisen palvelutaloissa, asumispalvelun yksiköissä ja kuntoutusosastoilla. Tehosteannoksia tarjotaan myös kotihoidon asiakkaille.

Kaksi rokotetta yhdellä käynnillä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaan kiirettä tehosteannoksen ottamiseen ei ole. Jos olet ottamassa myös influenssarokotteen, suosittelemme, että otat koronarokotuksen samalla käynnillä myöhemmin syksyllä. Näin hyödynnämme myös terveydenhuollon resursseja mahdollisimman tehokkaasti.

Influenssarokotusten ajanvaraus aukeaa lokakuussa, ja influenssarokotukset aloitetaan marraskuun aikana. Jos haluat molemmat rokotteet samalla käynnillä, odota influenssarokotuksen ajanvarauksen aukeamista. Tiedotamme siitä erikseen.

Uusi ohjeistus perustuu THL:n 1.9.2022 antamiin suosituksiin. THL:n aiemmin antamat suositukset koronarokotusten perussarjasta ja tehosteista ovat yhä voimassa. Näin ollen esimerkiksi 60–64-vuotiaat perusterveet eivät ole toistaiseksi tehosterokotteen piirissä.

Tehosteannoksiin voidaan käyttää alkuperäisiä rokotteita tai varianttiräätälöityjä rokotteita sitten, kun niitä on saatavilla. THL tiedottaa myöhemmin tulevista varianttivalmisteista ja mitä rokotteita syksyn tehosteannoksissa käytetään.