Siirry sisältöön

Koronarokotus kannattaa ottaa nyt – rokotustietoa tarjolla eri kielillä maanantaina

Koronarokotukset jatkuvat Taidetehtaalla vielä 3. syyskuuta asti. Rokotukseen voi varata ajan etukäteen tai saapua ilman ajanvarausta walk in -rokotukseen.

Koronarokotukset jatkuvat Taidetehtaalla vielä 3. syyskuuta asti. Rokotukseen voi varata ajan etukäteen tai saapua ilman ajanvarausta walk in -rokotukseen.

Walk in -rokotusaikaa pidennetään kaikkina Taidetehtaan rokotuspäivinä, ja rokotuksen saa maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin ilman ajanvarausta kello 8.30–17.30.

Maanantaina 30. elokuuta kello 14–17.30 walk in -rokotusten yhteydessä on mahdollisuus keskustella rokotuksesta suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi, venäjäksi ja arabiaksi. Keskustelumahdollisuus on suunnattu maahanmuuttajataustaisille, mutta on kaikille avoin mahdollisuus keskustella rokotuksen ottamisesta.

– Rokotetta ja rokottajia on nyt riittävästi, ja toivomme että kaikki yli 12-vuotiaat ottavat ensirokotteen Taidetehtaalla eli viimeistään 3. syyskuuta. Nyt rokotettavat saavat toisen rokotteen lokakuussa, ja mitä korkeampi rokotusaste on, sitä nopeammin voimme toivottavasti siirtyä kohti normaalimpaa elämää, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

– Erityisesti 20–30-vuotiaiden rokotuskattavuudessa on vielä parantamisen varaa. Tietysti toivomme, että rokotuskattavuus kaikissa ikäryhmissä nousisi vähintään 80 prosenttiin. Rokotus suojaa vakavalta koronavirustaudilta, ja suosittelemme vahvasti rokotteen ottamista, Silvennoinen sanoo.

Rokotukset jatkuvat keskiviikkona 8. syyskuuta Näsin terveysasemalla kahtena arki-iltana viikossa sekä lauantaisin. Näsissä annetaan pääsääntöisesti tehosterokotteita, mutta rokotusaikoja on tarjolla myös ensimmäiseen rokotukseen.

Rokotuspaikka vaihtuu – ole tarkkana

Kun rokotuspaikka vaihtuu Taidetehtaalta Näsin terveysasemalle, ajanvarausjärjestelmän rokotuspaikan nimi muutetaan. Järjestelmä lähettää muistutustekstiviestin rokotusajasta ja paikasta.

– Tämän pitäisi toimia oikein, mutta haluamme silti painottaa, että kaikki rokotukset 3. syyskuuta asti annetaan Taidetehtaalla, ja 8. syyskuuta alkaen Näsin terveysasemalla. Kellonaika ja päivämäärä ovat varmasti oikein tekstiviestissä, palvelupäällikkö Heli Sjöblom muistuttaa.

Koronatodistus Omakannasta – tietoja puuttuu edelleen

Yli 90 prosenttia rokotustiedoista on siirtynyt Omakantaan, mutta tiedonsiirto on vielä kesken. Järjestelmän ongelma on valtakunnallinen, ja sitä korjataan koko ajan.

– Vaikka rokotustieto puuttuu Omakannasta, se on kirjattu meidän potilastietojärjestelmäämme. Jos todistusta ei tarvitse, asiasta ei tarvitse olla yhteydessä terveydenhuoltoon. Asiaa selvitetään ja korjataan, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo.

Jos todistuksen tarvitsee esimerkiksi matkaa varten, kannattaa soittaa rokotelinjalle numeroon 040 145 5000. Numerossa on takaisinsoittopalvelu.

– Tietyn tyyppiset virheet pystymme korjaamaan, mutta osaa emme. Jos emme onnistu korjaamaan tietoja niin, että koronatodistus muodostuu oikein Omakantaan, kirjoitamme THL:n rokotetodistuksen, jonka saa noutaa joko Taidetehtaalta tai Näsin terveysasemalta, Blomberg jatkaa.

Rokotus ajanvarauksella tai walk in -rokotuksena

  • Varaa rokotusaika osoitteessa www.koronarokotusaika.fi tai puhelimitse numerossa 040 145 5000.
  • Walk in -rokotus ilman ajanvarausta Taidetehtaalla: maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin 3. syyskuuta asti Taidetehtaalla kello 8.30–17.30 (noin 150 rokoteannosta/päivä).

26.8.2021 klo 9.30 Lisätty tieto walk in -rokotusajan pidentämisestä.