Siirry sisältöön

Koronavirustilanne on jonkin verran huonontunut

Koronavirustilanne on Porvoossa huonontunut. Kuluneella viikolla on perjantaiaamuun mennessä todettu positiivisia, laboratoriovahvistettuja tartuntoja 555 kappaletta ja ilmaantuvuusluku on kahden viikon tartuntojen perusteella 2692.

Tehdyistä laboratoriotesteistä noin puolet on tällä hetkellä positiivisia.
– Suurin osa tekee kotitestejä, joten todellinen ilmaantuvuus on todennäköisesti noin kolminkertainen. Tilanne on jonkin verran huonontunut rajoitusten purkamisen jälkeen. Lisäksi omikron 2-virusvariantti on noin 40 prosenttia tarttuvampi kuin omikron 1-variantti, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jeff Westerlund kertoo.

Koronavirustartunnat aiheuttavat edelleen poissaoloja kaupungin henkilöstössä, ja erityisesti varhaiskasvatuksessa on jouduttu supistamaan aukioloaikoja. Myös koulutuspalveluissa on ajoittain haasteita sijaisten löytämisessä.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asumispalveluyksikön yhteen ryhmäkotiin sekä yhdelle Näsin vuodeosastolle on asetettu vierailukielto asukkaissa ja potilaissa todettujen tartuntojen vuoksi.

– Muistutamme yksiköissämme vierailevia edelleen huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja käyttämään kasvomaskeja, jotta tartunnoilta näissä herkissä yksiköissä vältyttäisiin. Yhtään oireisena ei pidä tulla vierailulle, vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Kirsi Oksanen muistuttaa.

– Tartuntoja on paljon ja varmasti jokainen on viime aikoina lähipiirissään sen huomannut. Edelleen täytyy siis pysyä kotona lievissäkin flunssan oireissa, kertoa tutuille mahdollisista altistumisista, huolehtia käsihygieniasta ja käyttää kasvomaskia. Myös rokotussuojastaan kannattaa huolehtia, rokotusaikoja on hyvin tällä hetkellä saatavilla, Jeff Westerlund muistuttaa.