Siirry sisältöön
korona -

Neljännen koronarokotuksen kohderyhmä laajenee Porvoossa

Porvoon kaupunki tarjoaa THL:n suosituksen mukaisesti neljännen koronarokoteannoksen yli 65-vuotiaille, joilla on erityinen tarve tehosteannokseen.

Neljännet koronarokotukset laajenevat niille yli 65-vuotiaille, jotka

  • ovat koti- tai omaishoidon piirissä tai
  • joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet eivätkä pärjää yksin kotona.

Henkilön tulee tarvita viikoittaista apua arjessa selviytymiseen terveyden ja/tai toimintakyvyn johdosta.

Neljänsiä rokoteannoksia tarjotaan edelleen myös kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä kaikille hoivakodeissa asuville ikäihmisille iästä riippumatta. Lisäksi neljänsiä koronarokotuksia suositellaan 12 vuotta täyttäneille ihmisille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä annosta. Sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Kriteerit ovat yhteisiä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella. Niiden perusteena on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 5.5.2022 antama suositus.

Walk in-rokotus 11.5.

Porvoon kaupunki järjestää walk in-rokotustilaisuuden keskiviikkona 11.5.2022 kello 16–19 Näsin terveysasemalla osoitteessa Askolinintie 1A. Walk in-tilaisuudet ovat tarkoitettu 12 vuotta täyttäneille, ja niissä noudatetaan yleisiä annosväliohjeita. Walk in-tilaisuudessa voit saada 1.–4. rokoteannoksen.

Infektiopoliklinikan toiminta päättyy 31.5.2022. Jatkossa asiakkaat hoidetaan kiirevastaanotolla.