Siirry sisältöön

Neljänsiä koronarokoteannoksia tarjotaan 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville ikäihmisille THL:n suositusten mukaisesti

Porvoo tarjoaa neljättä koronarokoteannosta kaikille 80 vuotta täyttäneille porvoolaisille sekä kaikille hoivakodeissa asuville ikäihmisille iästä riippumatta. Kuntoutusosastojen ikäraja on 80 vuotta.

THL:n suosituksen mukaan neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Mikäli 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.
80 vuotta täyttäneillä kolmella rokoteannoksella saavutettu suojateho ei ole yhtä hyvä eikä pitkäkestoinen kuin nuoremmilla. Nyt suositelluilla neljänsillä annoksilla pyritään siis nostamaan ja pidentämään suojaa vakavaa sairaalahoitoista tautia ja erityisesti kuolemantapauksia vastaan.
Sähköinen ajanvaraus koronarokotuksiin tehdään osoitteessa www.koronarokotusaika.fi tai puhelimitse numerosta 040 145 5000, numerossa on takaisinsoittopalvelu.
Lue lisää:
THL:n tiedote 24.3.2022