Siirry sisältöön
ajanvaraus -

Neljäs koronarokote riskiryhmään kuuluville aikuisille

Porvoon kaupunki tarjoaa neljänsiä koronarokoteannoksia nyt myös 18 vuotta täyttäneille, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2. Ajanvaraus on avoinna.

Ajanvaraus rokotukseen tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta varata aikaa sähköisesti, voit tehdä sen myös puhelimitse puh. 040 1455 000. Rokotukset annetaan Näsin terveyskeskuksessa osoitteessa Askolinintie 1.

Kolmannen ja neljännen rokoteannoksen välin on oltava vähintään kolme kuukautta.

Koronatauti vastaa neljättä rokotusta

Jos olet saanut kolme rokoteannosta sekä sairastanut koronataudin vähintään kuusi viikkoa sitten, et tarvitse neljättä rokoteannosta toistaiseksi. Sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta ja suojaa vakavalta tautimuodolta.

60–69-vuotiaiden vuoro elokuussa

Porvoo noudattaa THL:n suositusta tarjota neljänsiä rokotuksia henkilöille, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille. Neljännen rokotteen ajanvaraus niille 60–69-vuotiaille porvoolaisille, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin, avataan näillä näkymin elokuun alussa. Tiedotamme tarkasta aikataulusta erikseen.

Myös 1., 2. ja 3. annoksia on edelleen saatavilla sekä 4. annoksia jo aiemmin rokotettavien piiriin kuuluville.