Siirry sisältöön
korona -

Neljäs koronarokotus 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville porvoolaisille

Nyt myös iältään 70–79-vuotiaat, riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat porvoolaiset voivat saada neljännen koronarokoteannoksen. Myös Porvoossa on havaittu herkemmin tarttuvaa omikron 5-koronavirusvarianttia.

Kuvateksti Korona Covid-19.

Neljännen rokotteen kohderyhmän laajentaminen perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksiin. THL suosittelee neljättä annosta 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Uudelle kohderyhmälle avataan sähköinen ajanvaraus koronarokotusaika.fi-palvelussa tällä viikolla.

Koronarokotuksia jaetaan kaikille porvoolaisille koko kesän Näsin terveyskeskuksessa. Rokotusaikoja on hyvin saatavilla, ja niitä lisätään tarpeen mukaan.

Seuraavat walk in-rokotustilaisuudet:

  • 13.6. kello 16–19
  • 21.6. kello 16–19

Herkästi tarttuvaa Omikron 5-varianttia myös Porvoossa

Koronaviruksen omikronvarianttia BA.5 on löytynyt myös Porvoossa. Kesäkuun alussa positiivisista testeistä noin 12 prosenttia oli tämän variantin aiheuttamia. Omikron 5-variantti tarttuu herkemmin kuin aiemmat omikronvariantit. Sen vuoksi on tärkeää edelleen noudattaa turvaetäisyyksiä, käyttää käsidesiä sekä käyttää maskia tarvittaessa.

Muistin virkistämiseksi voit tarkistaa THL:n sivulta, miten suojaudut tartunnalta ja vältät tartuttamasta muita:

Hengitystieinfektiovastaanotto suljettu

Näsin terveyskeskuksessa toiminut erillinen hengitystieinfektiovastaanotto on sulautunut kiirevastaanoton toimintaan. Jos sinulla on hengitystieoireita ja tarvitset kiireellistä hoitoa, otamme sinut vastaan kiirevastaanotolla. Voit saapua Näsin terveyskeskuksen pääovesta (A-rappu) ja ilmoittautua hoidon tarpeen arvioon itseilmoittautumisautomaatilla. Tarvitset tähän viivakoodillisen henkilökortin, esimerkiksi Kela-kortin tai ajokortin.

Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä terveyskeskuksessa. Käytä käsidesiä ja pidä etäisyyttä muihin.