Siirry sisältöön

Novavaxin koronavirusrokotetta saa Porvoossa ensi viikosta alkaen – rokote varattava etukäteen

Novavaxin koronavirusrokotetta, Nuvaxovidia, on mahdollista saada Porvoossa ensi viikosta (viikko 10) alkaen. Rokotevalmiste on varattava etukäteen soittamalla koronarokotusten ajanvarausnumeroon 040 145 5000. Novavaxin rokotetta ei ole mahdollista varata sähköisen ajanvarauksen kautta, eikä sitä anneta walk in -rokotuksissa.

Nuvaxovid-rokotetta suositellaan henkilöille, joille ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Nuvaxovid ei sisällä eläviä koronavirustaudin aiheuttajaviruksia. Rokotevalmiste on proteiinipohjainen ja vaihtoehto henkilöille, jotka eivät halua mRNA- tai adenovirusrokotetta, mutta ovat valmiita ottamaan rokotteen.

– Uutta rokotetta voidaan antaa myyntiluvan mukaisesti vain 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin, palvelupäällikkö Heli Sjöblom sanoo.

– Porvoo vastaa koko itäisen Uudenmaan Novavax-rokottamisesta, joten kaikille halukkaille rokotetta ei välttämättä riitä heti. Jos kysyntää on niin paljon, että joudumme priorisoimaan, niin etusija on 60 vuotta täyttäneillä ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvilla, Sjöblom toteaa.

Koronavirustaudin sairastaneiden alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten rokotukset

THL suosittelee koronataudin sairastaneille alle 18-vuotiaille yhtä koronavirusrokoteannosta 4–6 kuukautta sairastetun taudin jälkeen.

Jos alle 18-vuotias sairastuu koronavirustautiin saatuaan yhden rokoteannoksen, ei hän THL:n mukaan tarvitse toista rokoteannosta.

– Jos alle 18-vuotias tarvitsee toisen rokoteannoksen esimerkiksi rokotustodistuksen tai muun pakottavan syyn vuoksi, tehdään päätös paikallisesti, Heli Sjöblom sanoo.