Siirry sisältöön

Omenamäen palvelukeskus on auki, avoimet varhaiskasvatuspalvelut avautuvat helmikuun lopulla

Porvoon kaupungin koronatilanne jatkuu haastavana. Virallisia, laboratoriossa vahvistettuja koronavirustartuntoja oli keskiviikkoaamuun mennessä todettu 242.

Kahden viikon vahvistettujen tartuntojen perusteella ilmaantuvuusluku on 2761.

Viikolla neljä tehtiin 1765 laboratoriotestiä, ja näistä 40 % oli positiivisia.

– On muistettava, että luvut eivät enää kuvaa todellista tartuntamäärää, joka todennäköisesti on virallisia lukuja suurempi. Olemme kuitenkin iloisia, että palvelu- ja hoivakotien tartunnat ovat rauhoittuneet ja vierailukieltoja on voitu purkaa, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen toteaa.

12 vuotta täyttäneiden porvoolaisten 3. rokotukset etenevät, kattavuus on noussut viikossa yli kaksi prosenttia. Ensimmäisen rokotteen 12 vuotta täyttäneistä porvoolaisista on ottanut 90,3 %, 2. rokotteen 88,2 % ja 3. rokotteen 62,7 %.

Avoimen varhaiskasvatuksen henkilöstöä tarvitaan päiväkodeissa

Aluehallintoviraston (AVI) päätöksen mukaisesti kaupungin suljettuna olleet liikuntatilat avautuivat tiistaina, 1. helmikuuta. Myös palvelukeskus Omenamäen kokoushuoneet, käsityösali, kuntosali, uima-allas ja saunat on avattu.
Avoimen varhaiskasvatuksen perhekahvilat, kerhot ja ulkotoiminta pyritään avaamaan tilanteen niin salliessa helmikuun lopulla, hiihtoloman jälkeen.
– Näiden palvelujen avaamista on meiltä toivottu kovasti, mutta valitettavasti koronatilanne varhaiskasvatuspalveluissa on vielä sellainen, että tarvitsemme henkilöstön sijaistamaan päiväkodeissa, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa.
Vuoden alusta varhaiskasvatuksessa on todettu tartuntoja kaikissa päiväkodeissa. Tällä hetkellä tartuntoja on todettu 12 päiväkodissa.

– Todetuista tartunnoista on tiedotettu ryhmän huoltajia, eli tiedonkulku päiväkotien ja kotien välillä on sujunut hyvin, sivistysjohtaja Sari Gustafsson kertoo.

– Edelleen on syytä muistaa, että mikäli perhepiirissä on todettu koronavirustartunta, perheenjäsenille suositellaan omaehtoiseen karanteeniin jäämistä, eli lasten ei pitäisi altistuneena mennä kouluun tai harrastuksiin, Gustafsson muistuttaa.