Siirry sisältöön
korona -

Omikron-koronavarianttirokotetta saatavilla Porvoossa

Tiettyihin kohderyhmiin kuuluvat porvoolaiset voivat saada myös koronaviruksen omikronmuunnosta BA 1 vastaan räätälöidyn rokotteen. Voit käydä ottamassa rokotteen jo nyt tai influenssarokotuksen yhteydessä marraskuusta alkaen. Varianttirokote annetaan henkilöille, jotka tarvitsevat tehosterokotetta.

Tehosterokotetta tarjotaan seuraaville henkilöryhmille:

Sekä niille, jotka saaneet perusrokotesarjasta vähintään kaksi rokotetta:

  • 18–59-vuotiaat, jotka tarvitsevat kolmannen annoksen
  • 60–64-vuotiaat, jotka tarvitsevat kolmannen tai neljännen annoksen.

Jos kuulut johonkin yllä mainituista kohderyhmästä ja olet jo saanut tehosterokotteen alkuperäisellä rokotevalmisteella, voit saada varianttirokotteen kolme kuukautta edellisen rokotuksen tai sairastetun koronataudin jälkeen. Näiden kohderyhmien kohdalla emme enää laske, kuinka monta rokotetta olet aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa olet sairastanut koronan.

Jos rokotussarjasi on vasta alussa, eli tarvitset 1. tai 2. rokotteen, saat alkuperäisen rokotevalmisteen.

Jos olet perusterve ja olet saanut täyden rokotussarjan tai olet rokotusten lisäksi sairastanut koronan, et tarvitse tehosterokotusta tämän syksyn aikana.

Varaa aika ensisijaisesti sähköisesti:

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta sähköiseen ajanvaraukseen, voit myös soittaa neuvontanumeroon 040 145 5000. Porvoossa on hyvin tarjolla rokotusaikoja tiistai-iltaisin.

Kaksi rokotusta kätevästi yhdellä käynnillä

Porvoo aloittaa rokotukset kausi-influenssaa vastaan marraskuussa. Ajanvaraus influenssarokotuksiin aukeaa lokakuun puolessavälissä. Jos olet ottamassa influenssarokotteen, suosittelemme sinua ottamaan tehosterokotteen koronaa vastaan samalla käynnillä. Tällöin riittää, että varaat ajan influenssarokotteeseen ja ilmoitat rokotuspisteellä koronatehosterokotteen tarpeestasi.

Jos et aio ottaa influenssarokotetta, voit varata ajan koronarokotukseen jo lokakuussa.